Druhy činností

Ako vytvoriť spoločnosť poskytujúcu služby v oblasti IT

Ako vytvoriť spoločnosť poskytujúcu služby v oblasti IT

Video: Ako používať službu Google Moja Firma na podnikanie na Slovensku? 2024, Júl

Video: Ako používať službu Google Moja Firma na podnikanie na Slovensku? 2024, Júl
Anonim

Počítače už dávno prestali byť luxusom. Rovnako ako každá iná technika sa niekedy rozbijú. Aby sa toto nestalo nepríjemným prekvapením, musíme vždy počítať s kvalifikovanou pomocou. Poskytovatelia služieb IT nám ich dokážu poskytnúť. A môžete sa stať vodcom takejto spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - základné dokumenty;

  • - povolenia;

  • - dodávatelia;

  • - kancelária;

  • - zamestnanci;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa o súbore služieb, ktoré vaša spoločnosť poskytne: oprava počítača, vývoj webových stránok, riešenie problémov, inštalácia licencovaného softvéru, mesačná údržba atď. Na základe toho vypracovať podnikateľský plán.

2

Zaregistrujte sa na dani ako samostatný podnikateľ alebo zaregistrujte spoločnosť s ručením obmedzeným.

Stať sa súkromným podnikateľom bude prirodzene ľahšie. Ale LLC so spoločným daňovým systémom bude môcť úspešne fungovať a ponúkať popredajný servis organizáciám. Bez DPH nebude s takouto službou súhlasiť veľa.

Ak chcete zaregistrovať spoločnosť LLC, musíte pripraviť chartu spoločnosti a zakladateľskú listinu, ako aj vložiť sumu vloženého kapitálu na zúčtovací účet budúcej spoločnosti, ktorej výška by nemala byť nižšia ako desať tisíc rubľov.

3

Keďže plánujete pre svojich zákazníkov nainštalovať oficiálny softvér, musíte získať licenciu od výrobcu.

Ak takúto licenciu nemáte, môžete nainštalovať licenčný softvér, ktorý si kúpite, iba osobne.

4

Nájdite dodávateľov dielov. Ceny rôznych výrobcov sa veľmi líšia, preto si pozorne preštudujte trh a prijmite iba to najlepšie riešenie. Prirážku na komponenty nastavujete podľa vášho želania, zatiaľ čo výrobcovia softvéru určujú ceny na určitej úrovni.

5

Prenájom kancelárie. Na začatie podnikania nepotrebujete veľkú miestnosť.

Môžete tiež pracovať doma, ale v tomto prípade vás nebude chcieť kontaktovať každý.

6

Prijímajte zamestnancov. Nech je to pár manažérov, ktorí nájdu zákazníkov a komunikujú s nimi, majster v oblasti opravy a údržby výpočtovej techniky, majster webu. Ak sa dobre vyznáte v servisných činnostiach IT spoločnosti, potom si preberte objednávky.

7

Nezabudnite na reklamu. Každé podnikanie, najmä na začiatku, potrebuje podporu. Objednajte si vydanie letákov, umiestnite oznámenia o svojich službách do reklamných médií.

Venujte pozornosť

Pred inštaláciou softvéru sa uistite, že program na disku nie je pirátsky. Krabica by mala obsahovať: nálepku na puzdre, aktivačný kľúč, certifikát, príjem a kópiu faktúry. V opačnom prípade môžete byť braní na zodpovednosť.

Užitočné rady

Niektorí dodávatelia komponentov dávajú svojim stálym zákazníkom zľavy po roku spolupráce. Vyberte si práve takúto spoločnosť.

Nepoužívajte náhradné diely na budúce použitie. Možno veľa z nich bude čakať na rad na viac ako jeden rok. Komponenty kupujte iba na žiadosť klienta.

Pamätajte, že internet v prípade servisnej IT spoločnosti ako reklamného nástroja je neefektívny. Keď počítač havaruje, prístup do siete je veľmi ťažký.

Odporúčaná