Druhy činností

Ako sa zaregistrovať v advokátskej kancelárii

Ako sa zaregistrovať v advokátskej kancelárii

Video: Advokátska kancelária BÁNOS s.r.o. 2024, Júl

Video: Advokátska kancelária BÁNOS s.r.o. 2024, Júl
Anonim

Podľa právnych predpisov Ruskej federácie môže advokátsku kanceláriu zaregistrovať iba osoba, ktorá má vyššie právnické vzdelanie, najmenej dva roky odbornej praxe v odbore a získala právnické postavenie.

Image

Návod na použitie

1

Aby ste získali štatút právnika, zložte kvalifikačnú skúšku, ktorú organizuje Rada federálnej komory právnikov. Úroveň odbornej prípravy žiadateľa sa kontroluje na základe jeho písomných odpovedí na otázky, ako aj počas ústneho pohovoru. Po úspešnom absolvovaní kvalifikačnej skúšky nasleduje prísaha. V prípade neúspechu je možné opakované preskúmanie ukončiť až po roku.

2

Po pridelení štatútu právnika získajte certifikát. Kvalifikačná komisia oznámi výsledok skúšky do siedmich dní orgánu územnej spravodlivosti. Ten vloží informácie o vás ako právnikovi do regionálneho registra a vydá osvedčenie potvrdzujúce váš stav a obsahujúce vaše priezvisko, meno, priezvisko a registračné číslo v registri.

3

Po získaní osvedčenia do 6 mesiacov informujte právnu radu o zriadení kabinetu. Oznámenie sa vydáva písomne ​​vo voľnej forme a zasiela sa doporučeným listom. Obsahuje informácie o zriaďovateľovi (meno, registračné číslo), umiestnenie kancelárie s presnou poštovou adresou (vrátane jej názvu) a spôsob, akým rada komunikuje s právnikom.

Venujte pozornosť

Podľa „Federálneho zákona o advokácii a advokátskej komore“ je advokátska kancelária organizačnou formou individuálnej činnosti a nie právnickou osobou. Advokát však musí otvoriť bankový účet a mať pečiatku s uvedením názvu advokátskej kancelárie a jej adresy. Registrované v daňovom úrade nie je právnická kancelária, ale právnik ako daňovník. Zároveň má právo vykonávať svoje profesionálne činnosti iba v tejto inštitúcii.

Odporúčaná