Druhy činností

Ako otvoriť prepravnú spoločnosť

Ako otvoriť prepravnú spoločnosť

Video: BOSTA - slovenská prepravná spoločnosť 2024, Júl

Video: BOSTA - slovenská prepravná spoločnosť 2024, Júl
Anonim

Odvetvie dopravy sa veľmi rýchlo rozvíja v dôsledku rýchlo rastúceho dopytu. Takmer žiadna spoločnosť sa nezaobíde bez dopravných služieb. Spravovanie vodiča a údržba automobilov je zvyčajne veľmi nákladné. Preto môže byť otvorenie dopravnej spoločnosti dobrou investíciou.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty o registrácii právnickej osoby;

  • - kancelária;

  • - dopravcovia;

  • - zamestnanci;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Založenie podnikania si vyžaduje vypracovanie podrobného obchodného plánu. Vypočítajte si investície potrebné na otvorenie spoločnosti, fixné a variabilné náklady, obrat a zisk.

2

Zaregistrujte právnickú osobu na daňovom úrade. Môžete sa, samozrejme, stať samostatným podnikateľom, ale v tomto prípade bude hľadanie zákazníkov o niečo ťažšie. Najlepšie je zvoliť si všeobecný daňový systém, inak väčšina veľkých výrobcov s vami nebude chcieť spolupracovať, pretože pre nich je vrátenie DPH veľmi dôležité.

3

Na prácu potrebujete kanceláriu. Neexistujú žiadne špeciálne požiadavky na priestory. Hlavná vec je, že máte možnosť pripojenia pevného telefónu k internetu.

4

Môžete si kúpiť vlastnú automobilovú dopravu, prenajať si vodičov osobných automobilov, uzavrieť zmluvy s dopravnými spoločnosťami. Malo by sa pamätať na to, že údržba veľkého počtu vodičov a obsluha osobných vozidiel je pomerne náročná a nákladná úloha, preto je lepšie sa najprv obísť so službami iných dopravcov. Je dôležité, aby vodiči a spoločnosti, s ktorými spolupracujete, mali v rukách kompletný balík registračných a autorizačných dokumentov.

5

Vyzdvihnite zamestnancov pre prácu v kancelárii. Budete potrebovať špecialistov na predaj dopravných služieb a logistiky. Je dosť ťažké nájsť dobrých pracovníkov v odvetví dopravy, preto sa starajte o ich odbornú prípravu a ďalšie vzdelávanie.

6

Zapojte sa do všetkých druhov reklamy. Na internete môžete uverejňovať informácie na svojej vlastnej stránke, v špecializovaných výveskách, na stránkach s informáciami o prepravcoch (prístup k nim sa zvyčajne platí), v kontextovej reklame na iných portáloch. V miestnych a špecializovaných médiách môžete tlačiť články o vašej spoločnosti a jej kontaktoch so zoznamom poskytovaných služieb. Vaši predajní špecialisti by mali tiež volať na potenciálnych zákazníkov a posielať obchodné ponuky.

Venujte pozornosť

Je lepšie poskytovať služby v oblasti prepravy tovaru železničnou a leteckou dopravou prostredníctvom špecializovaných spoločností, pretože táto oblasť si vyžaduje vysoké finančné náklady a má špecifické znaky podpory transakcií.

Užitočné rady

Nezabudnite, že preprava je tiež osobná, takže je výhodné zorganizovať dopravnú spoločnosť, ktorá poskytuje služby pre zasielanie tovaru na základe taxi.

Odporúčaná