Obchodné riadenie

Ako obchodovať s alkoholom

Ako obchodovať s alkoholom

Video: Vitkuv Cestopiss Lowcost tip 2 Alkohol 2024, Júl

Video: Vitkuv Cestopiss Lowcost tip 2 Alkohol 2024, Júl
Anonim

Výroba a obeh etylalkoholu, alkoholu a alkoholických výrobkov je regulovaný na legislatívnej úrovni s cieľom chrániť hospodárske záujmy Ruskej federácie, uspokojiť potreby spotrebiteľov v týchto výrobkoch, ako aj zlepšiť kvalitu a zaviesť kontrolu dodržiavania pravidiel a noriem v tejto oblasti.

Image

Návod na použitie

1

Zákon stanovuje jasné pravidlá pre predaj alkoholu. Ak máte v úmysle vykonávať tento druh činnosti, nezabudnite, že jednotliví podnikatelia nie sú oprávnení na svoj maloobchodný predaj. Z tohto dôvodu musíte zaregistrovať právnickú osobu. Obchod s pivom pre jednotlivých podnikateľov je povolený iba na miestach verejného stravovania.

2

Upozorňujeme, že maloobchod s alkoholickými výrobkami s obsahom etylalkoholu vyšším ako 16, 5%, ako aj s pivom v miestach zdrojov zvýšeného nebezpečenstva (letiská, vlakové stanice, stanice metra, vojenské zariadenia, veľkoobchodné trhy s potravinami) a na preplnených miestach - je zakázané.

3

Zákaz týchto výrobkov sa vzťahuje na predaj na území, ktoré sa nachádza vo vzdelávacích, športových a detských zariadeniach.

4

Predaj alkoholu na území kultúrnych organizácií je povolený iba v bufetoch a jedálňach. Nemôžete obchodovať v stánkoch, stanoch, stánkoch, kontajneroch, zo zásobníkov a automobilov, na autobusových zastávkach ani na čerpacích staniciach.

5

Pred predajom alkoholických nápojov skontrolujte, či nemajú z hľadiska vonkajšej kvality znaky kvality. Zabezpečte integritu spotrebiteľského balenia, dostupnosť príslušnej značky, ako aj informácie o výrobcovi a dodávateľovi.

6

V stravovacích organizáciách nezabudnite v cenníkoch alkoholických výrobkov uviesť názov alkoholických a alkoholických výrobkov, zodpovedajúci objem v spotrebiteľských obaloch, náklady na celý objem v obale a cenu za predaný objem.

7

Na žiadosť kupujúceho mu poskytnite úplné a spoľahlivé informácie o zakúpených alkoholových výrobkoch.

8

Je zakázané predávať alkohol a alkoholické výrobky osobám mladším ako 18 rokov. Ak máte pochybnosti o tom, že kupujúci nedosiahli stanovený vek, požiadajte ich, aby predložili dokumenty, v prípade ktorých by odmietli tento výrobok predať.

9

Maloobchodný alkohol nie je povolený od 23:00 do 08:00. Tento zákaz sa nevzťahuje na stravovacie organizácie, ako sú reštaurácie a kaviarne.

Odporúčaná