Obchodná komunikácia a etika

Ako ubezpečiť klienta

Ako ubezpečiť klienta

Video: Naši domáci miláčikovia: prehodnotenie spôsobu, ktorým sa lúčime | Jackie Campbell | TEDxSouthBank 2024, Júl

Video: Naši domáci miláčikovia: prehodnotenie spôsobu, ktorým sa lúčime | Jackie Campbell | TEDxSouthBank 2024, Júl
Anonim

Stáva sa, že klient vašej spoločnosti nie je spokojný s kvalitou produktu alebo služby. A všetci ľudia môžu reagovať rôznymi spôsobmi: niekto pokojne príde na to, čo má robiť, a niekto môže začať kričať a hnevať sa. A s takými nervóznymi klientmi musíte tiež pracovať.

Image

Návod na použitie

1

Hlavnou vecou je pochopiť, že klient nepodáva sťažnosť osobne, ale spoločnosti. Neberte do svojho účtu všetko a v žiadnom prípade nezvyšujte svoj hlas. Vy ako zamestnanec a zástupca spoločnosti by ste mali byť slušní, pokojní a korektní, pretože podľa vášho správania robia záver o celej organizácii ako celku. Pre vašu spoločnosť je navyše prospešné, aby boli tí, ktorí používajú jej výrobky alebo služby, spokojní, a preto je veľmi dôležité venovať osobitnú pozornosť problémovým zákazníkom.

2

Najprv sa pokúste upokojiť klienta a ospravedlniť sa v mene spoločnosti za nepríjemnosti. Ak je to možné, položte osobu na pohodlnú stoličku a ponúknite kávu alebo čaj. Sľúbte, že sa budete usilovať vyriešiť problém a potom to naozaj urobíte.

3

Zistite, čo je príčinou nespokojnosti, či už sú problémy spôsobené výrobnými chybami alebo chybou zamestnanca. Zistite všetky podrobnosti a nechajte osobu hovoriť. Najlepšie zo všetkého je, napíšte, čo hovorí, pomôže to vašej spoločnosti vylepšiť služby, pretože to funguje len na uspokojenie potrieb a potrieb zákazníkov.

4

Na základe dostupných informácií sa pokúste problém klienta vyriešiť. Medzi možné opatrenia môže patriť: výmena výrobku za totožný pracovný, vrátenie platby, popredajný servis alebo záručná oprava tovaru. Ak vaša spoločnosť poskytuje služby, ponúknite klientovi ďalšie bezplatné postupy. Môžete mu tiež dať vernostnú kartu alebo zľavovú kartu.

Venujte pozornosť

Nerobte výhovorky a nepokúšajte sa nájsť páchateľov. Lepšie sa pokúste problém vyriešiť a situáciu napraviť.

Vašou hlavnou úlohou je spokojnosť klienta s vami bez ohľadu na to, aké boli jeho nároky. Najlepšie zo všetkého je, že ak bude naďalej používať tovar alebo služby vašej spoločnosti, ale ak nebude pokračovať, nebude o spoločnosti aspoň hovoriť negatívne s priateľmi a známymi.

ako ubezpečiť klienta telefonicky

Odporúčaná