Obchodné riadenie

Ako dostať reštauráciu z krízy

Ako dostať reštauráciu z krízy

Video: ĽUDIA MUSIA DOSTAŤ PRÁVO POVEDAŤ, KTO MÁ SLOVENSKO VYVIESŤ Z KRÍZY 2024, Júl

Video: ĽUDIA MUSIA DOSTAŤ PRÁVO POVEDAŤ, KTO MÁ SLOVENSKO VYVIESŤ Z KRÍZY 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v reštauráciách podlieha kolísaniu dopytu. Kvôli nim a tiež kvôli všeobecnej ekonomickej nestabilite môžu príjmy klesnúť. Taktiež pre mnohé reštaurácie je letná sezóna kritická, keď sa dovolenkové miesta solventného publika presúvajú z mesta.

Image

Budete potrebovať

počítač, obchodný plán, marketingový plán

Návod na použitie

1

Vykonajte riadenie, personálny a výrobný audit. Ak chcete nájsť najslabší článok vo vašej reštaurácii, mali by ste analyzovať náklady na prenájom priestorov, účty za energie, dane. Druhou fázou je zníženie počtu zamestnancov. Malé zmeny v popisoch úloh a rozvrhoch úloh spravidla umožňujú uvoľnenie jednej alebo dvoch jednotiek. Treťou je prehľad nákladov na jedlá a analýza aktuálneho menu.

2

Vytvorte nový marketingový plán. Reklama nie je vhodná na to, aby sa reštaurácia dostala z krízy. Obráťte sa na marketingovú funkciu, ako je PR. Je to oveľa lacnejšie, pretože nevyžaduje špeciálnu jednotku Túto funkciu môže priradiť marketingový manažér. Nový plán by mal odrážať všetky typy komunikácie s médiami, ktoré sú v skutočnosti sprievodcami medzi reštauráciou a jej potenciálnymi hosťami. Keď inštitúcia pravidelne vytvára informačné príležitosti, spotrebitelia vidia, že je živá, že sa v nej niečo neustále deje, začnú sa bližšie zaoberať a skôr či neskôr sa rozhodnú navštíviť vás.

3

Znova zopakujte svoje stránky. S najväčšou pravdepodobnosťou ste mu na dlhý čas nedali čas. Možno, že visí na staré menu a správy pred rokom. To všetko spomaľuje prácu na tom, aby sa reštaurácia dostala z krízy, takže si spotrebitelia myslia, že samotná reštaurácia aj jej webová stránka sú v chaose. Poskytujte interaktívne funkcie. Na stránke bude veľmi užitočný rezervačný formulár, kniha hostí alebo malé fórum. Propagujte svoju „virtuálnu kanceláriu“ prostredníctvom inzercie v obsahovej sieti. Aktívne komunikujte na sociálnych sieťach a na špecializovaných reštauračných zdrojoch, kde si budúci hostia vyberajú miesta na trávenie voľného času.

4

Prečítajte si pravidlá služby. Je možné znížiť dochádzku z dôvodu neschopnosti personálu byť pohostinní. S čašníkmi, barmanmi a administrátormi by sa malo uskutočniť niekoľko školení, vďaka ktorým sa budú učiť, ako slúžiť, aby návštevníci prichádzali do vášho zariadenia znova a znova.

Venujte pozornosť

Ak pri začatí protikrízových programov nevykonáte úplný marketingový audit, môžete peniaze zbytočne minúť.

Užitočné rady

Aby sa reštaurácia dostala z krízy, je potrebné pristupovať k riešeniu problémov integrovaným spôsobom. Nezabudnite na potrebu znížiť náklady.

Odporúčaná