obchodné

Ako otvoriť obchod s hardvérom počítača

Ako otvoriť obchod s hardvérom počítača

Video: Restt - NOVÝ PC ZA 5000€+ 2024, Jún

Video: Restt - NOVÝ PC ZA 5000€+ 2024, Jún
Anonim

Trh s počítačmi a kancelárskymi zariadeniami je dnes takmer nasycený - veľké sieťové spoločnosti vytvorili takú konkurenciu, že pre nich je takmer nemožné konkurovať začínajúcim hráčom. Po vedomí niektorých marketingových trikov je však stále možné vstúpiť na maloobchodný trh s počítačovým vybavením, najmä ak otvoríte maloobchodnú predajňu, budete ďaleko od oboch hlavných miest.

Image

Budete potrebovať

  • - premyslená marketingová stratégia;

  • - priestory s rozlohou 50 metrov štvorcových;

  • - databáza dodávateľov a nadviazané obchodné vzťahy s nimi;

  • - súbor komerčného vybavenia;

  • - niekoľko predajných konzultantov;

  • - Niekoľko technikov služieb zákazníkom.

Návod na použitie

1

Vypracujte marketingovú stratégiu, podľa ktorej získate na trhu oporu. Dôraz sa môže klásť buď na úzku špecializáciu, alebo na zákaznícky servis, ktorý podpláca zákazníkov. Druhý je výhodnejší, pretože môže byť ťažké vypočítať dopyt po vysoko špecializovanom počítačovom vybavení (napríklad určené pre dizajnérov). Želaný efekt sa dá dosiahnuť, ak zorganizujete podpornú službu a servisné stredisko, ktorých zamestnanci pôjdu do domovov klientov.

2

Prenajmite si izbu na prízemí budovy s prístupom na ulicu - nie nevyhnutne v samom centre mesta, kde sú nájomné najvyššie. Ak sa vám obchod podarí dobre propagovať, zákazníci vás nájdu na vzdialenejších miestach. Musíte mať k dispozícii aj sklad, pokiaľ možno vedľa obchodného poschodia, ktorého minimálna plocha je 50 metrov štvorcových.

3

Nadviazajte obchodné vzťahy s dodávateľmi počítačov a ich komponentov, pokúste sa dohodnúť na najlacnejších cenách pre vás pri prvom nákupe tovaru. Nízke obstarávacie ceny - to je presne to, čo dáva výhodu veľkým obchodným reťazcom, aby ste s nimi mohli konkurovať, musíte sa naučiť, ako efektívne pracovať s dodávateľmi. Nakúpte prvú dávku tovaru a vytvorte sortimentovú linku dostatočnú na „spustenie“ obchodu.

4

Nájdite konzultantov a pracovníkov technickej podpory, ktorí budú pracovať v obchode. Práca v počítačovom obchode by mala vykonávať iba profesionál, najlepšie tí, ktorých poznáte osobne a v ktorých si môžete byť istí. Bez dobrého tímu špecialistov je počítačový obchod odsúdený na neúspech, a preto stojí za to hľadať zamestnancov čo najviac pozornosti.

Počítačový obchod: je výhodné otvoriť ho aj dnes

Odporúčaná