rozpočtovanie

Dôchodkové príspevky pre zahraničných pracovníkov v roku 2016

Obsah:

Dôchodkové príspevky pre zahraničných pracovníkov v roku 2016

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl
Anonim

Odmena zahraničných pracovníkov v Rusku podlieha poistnému. Hoci pracujúci migranti nemôžu počítať s poberaním ruského dôchodku. Nové daňové pravidlá, ktoré nadobudli účinnosť v roku 2016, znížili ziskovosť zamestnávania cudzincov pre zamestnávateľov.

Image

Na čom závisí poistné pre zahraničných občanov?

Sadzby a postup výpočtu poistného závisia od postavenia cudzinca v Ruskej federácii. Môžu byť tieto:

  • osoby s trvalým pobytom - cudzinci s povolením na pobyt;

  • dočasní obyvatelia - cudzinci s povolením na prechodný pobyt;

  • dočasný pobyt - cudzinci s migračnou kartou.

Tieto kategórie občanov podliehajú hodnoteniu. Ak je cudzinec vysoko kvalifikovaným odborníkom, vzťahujú sa naňho osobitné podmienky pre výpočet poistného. Výška jeho ročného príjmu by mala byť viac ako 1 milión s. za rok. Príspevky do FIU a Fondu sociálneho poistenia sa nevyplácajú za odplatu vysokokvalifikovaného špecialistu s dočasným pobytom.

Poistné na FIU od cudzincov v roku 2016

Od roku 2015 sa príspevky od zahraničných pracovníkov posudzujú od prvého dňa, keď pracujú v Ruskej federácii. Predtým existovalo pravidlo, podľa ktorého sa príspevky za migrantov s dočasným pobytom neúčtovali, kým nedosiahli šesťmesačný pobyt. Vďaka tomu bolo využitie zahraničnej práce pre zamestnávateľa výhodnejšie ako príťažlivosť Rusov.

V roku 2016 sa príspevky nevyrovnávajú iba z platu dočasného pobytu zahraničných vysokokvalifikovaných odborníkov v Ruskej federácii. Zostávajúce platby migrantom sa zdaňujú colnou sadzbou 22%.

Poistné do cudzincov v roku 2016

Poistné do Fondu sociálneho poistenia v roku 2016 sa účtuje z platieb všetkých cudzincov, ktorí sa dočasne zdržiavajú v prítomnosti pracovnej zmluvy na dobu dlhšiu ako 6 mesiacov. Tarifa bude 1, 8%. Ostatné kategórie sú zdaňované štandardnou sadzbou 2, 9%.

Cudzinci majú právo na nemocenské platby. Materské a detské prídavky im stále nie sú povolené.

Príspevky na zranenia sa musia platiť za všetky kategórie cudzincov. Tarifa je stanovená individuálne v závislosti od typu činnosti spoločnosti.

Odporúčaná