management

Ako zariadiť dovoz tovaru

Ako zariadiť dovoz tovaru

Video: Ako fungujú čínske e-shopy a ako dovážať z Číny (Michal Malík, zciny.sk) 2024, Júl

Video: Ako fungujú čínske e-shopy a ako dovážať z Číny (Michal Malík, zciny.sk) 2024, Júl
Anonim

Dovoz je dovoz akéhokoľvek tovaru alebo výrobkov z územia jednej krajiny na ich následný predaj na domácom trhu v ich štáte. V takom prípade kupujúci tovaru koná ako dovážajúca krajina a predávajúci vystupuje ako vyvážajúca krajina.

Image

Návod na použitie

1

Aby tovar prešiel dovozným režimom, zaplatil všetky potrebné clá a dane (zoznam nájdete na webovej stránke colnej správy), zohľadnil zákaz dovozu určitých kategórií tovaru, poskytol všetky požadované dokumenty potvrdzujúce obmedzenia spojené s použitím antidumpingových a vyrovnávacích opatrení, ako aj osobitné ochranné opatrenia. opatrenia. Ak sú splnené všetky tieto podmienky, potom v tomto prípade tovar získa štatút tzv. Tovaru colnej únie.

2

Ak chcete vykonať takúto operáciu, pripravte zahraničnú ekonomickú zmluvu, v ktorej musíte uviesť maximálne zohľadnenie samotných podmienok transakcie. Okrem toho vydať transakčný pas, poistiť náklad, zaplatiť všetky colné platby a vydať doklady potrebné na vykonanie netarifnej kontroly. Posledná skupina obsahuje osvedčenia o požiarnej bezpečnosti a dodržiavaní predpisov, oznámenie Federálnej agentúry pre vládne komunikácie a informácie pod vedením prezidenta Ruskej federácie, povolenie na dovoz karantény, veterinárne osvedčenie a ďalšie.

3

Vykonajte všetky predbežné výpočty týkajúce sa nákladov na zmluvu podľa údajov poskytnutých dovážajúcou krajinou, vyberte optimálny základ dodávky a podpíšte zmluvu o zastúpení. Urobte to iba vtedy, ak je tovar dovážaný prostredníctvom organizácie tretej strany.

4

Získať menu a zaplatiť organizácii dodávateľov. Potom musí byť tovar poistený a zabezpečený na prepravu.

5

Poskytnite colnému orgánu všetky dokumenty, ktoré boli zozbierané a vykonané skôr (boli spomenuté o niečo vyššie), a potom prevezmite tovar na hranici, skontrolujte ho a pošlite ho do svojho skladu. Postup dokončenia dovozu tovaru je ukončený. Nerobte chyby pri zhromažďovaní informácií a tovar vám bude bezodkladne doručený.

Odporúčaná