Obchodné riadenie

Ako obchodovať s pivom

Ako obchodovať s pivom

Video: Elán - Smrtka na pražskom orloji (Official) 2024, Júl

Video: Elán - Smrtka na pražskom orloji (Official) 2024, Júl
Anonim

Predajňa točeného piva je pre začínajúceho podnikateľa dobrým typom podnikania, pretože si nevyžaduje veľké počiatočné náklady ani rozsiahle skúsenosti. Päťstotisíc rubľov bude stačiť na prenájom maloobchodných priestorov a zakúpenie komerčného zariadenia na spustenie. Vyplatia sa však iba vtedy, ak ste dostatočne dôkladne premysleli stratégiu predaja piva.

Image

Budete potrebovať

  • - miestnosť s rozlohou 20 - 50 m2;

  • - osvedčenie o registrácii duševného vlastníctva, povolenia;

  • - dohoda s jedným alebo viacerými dodávateľmi piva;

  • - súprava zariadenia na predaj točeného piva;

  • - predajca smeny.

Návod na použitie

1

Pokúste sa predstaviť miesto, kde bude predaj točeného piva určite ziskový. Ako ukazuje prax, čapované pivo nie je veľmi žiadané na tých najživších a preplnených miestach - kupujú ho na pitie pomaly a nie na cestách, ako fľaškové pivo. Preto je pre vás najlepšou voľbou otvoriť živý obchod s pivom v husto osídlenej časti mesta.

2

Na vhodnom mieste vyhľadajte oblasť na prenájom - bude stačiť pár desiatok metrov štvorcových. Podpíšte nájom zaregistrovaním ako samostatný podnikateľ. Teraz záležitosť zostáva so súhlasom obchodného oddelenia miestnej správy, s povolením Federálnej služby pre dohľad nad ochranou práv spotrebiteľa a starostlivosti o ľudí a požiarnej inšpekcie.

3

Dohodnite sa s jedným alebo viacerými dodávateľmi piva - výrobcami alebo veľkoobchodnými distribútormi vo vašej oblasti. Celá ďalšia organizácia predaja piva bude závisieť od zvoleného modelu práce s dodávateľmi. Ak pracujete s jedným konkrétnym výrobcom, pravdepodobne vám poskytne všetko vybavenie potrebné na maloobchodný predaj piva.

4

Postarajte sa o spoľahlivého partnera - aj keď máte v úmysle osobne pracovať vo vašom pivnom butiku, budete potrebovať iného dodávateľa, ktorý vás nahradí. Na motiváciu pracovníkov predaja platia nielen pevný plat, ale aj percento denných príjmov. Najdôležitejšou kvalitou zamestnanca v maloobchode (vrátane obchodu s pivom) je čestnosť.

Užitočné rady

Nezabudnite, že predaj piva, vrátane točeného piva, je výrazne ovplyvnený sezónnym faktorom - v lete sa objemy predaja niekoľkokrát zvyšujú a zisk získaný v lete vám umožňuje pokryť ročné náklady na prenájom a platy pre zamestnancov.

Vlastná malá firma: predaj živého piva

Odporúčaná