Obchodné riadenie

Ako sa dostať z bankrotu

Ako sa dostať z bankrotu

Video: Jakubec: Zlaté fabriky: PALMA umelo vyvolaný bankrot, vyhoretie a likvidácia závodu. Dnes ruina 2024, Júl

Video: Jakubec: Zlaté fabriky: PALMA umelo vyvolaný bankrot, vyhoretie a likvidácia závodu. Dnes ruina 2024, Júl
Anonim

Konkurz je situácia, keď súkromná alebo právnická osoba nie je schopná splniť svoje dlžné záväzky. Inými slovami, keď je jeho finančná situácia taká zlá, že sa dokáže vyhlásiť za platobne neschopného dlžníka. Pred očami ľudí boli príklady, keď naj zdanlivo spoľahlivejšie a najuznávanejšie korporácie alebo banky skrachovali. Konkurzné konanie je jasne stanovené v príslušnom federálnom zákone.

Image

Návod na použitie

1

Predpokladajme, že vedenie podniku v úpadku uznáva jeho dlh voči veriteľom. Podľa zákona je predpokladom ukončenia neexistencia pohľadávok veriteľov voči dlžníkovi. A akým legálnym spôsobom môžu byť zabezpečené, že nebudú mať žiadne sťažnosti? Existujú iba dve možnosti: buď im splatiť dlh, alebo ich presvedčiť, aby oneskorili inkaso dlhu, a to podpísaním dohody o urovnaní.

2

Prvá možnosť je určite lepšia. Ak však dlžnícky podnik nie je schopný splácať dlhy (nedostatok disponibilných finančných prostriedkov, schopnosť prijať úver, uchýliť sa k pomoci tretej strany atď.), Bude potrebné presvedčiť veriteľov, aby uzavreli dohodu o vyrovnaní. Ako to dosiahnuť, o akých argumentoch by malo rozhodovať vedenie dlžníckeho podniku na základe konkrétnych okolností a výšky dlhu. Spravidla takýto argument pomáha: aj keď je konkurzné konanie ukončené, môže byť splatená iba malá časť dlhu, ale ak sa dlžnícka spoločnosť vyrovná s ťažkou situáciou, bude pracovať znova v plnej sile, dlh bude splatený v plnej výške, navyše s úrokom za použitie finančných prostriedkov iných ľudí.

3

A čo v tých prípadoch, keď bolo podľa jeho riadenia začaté konkurzné konanie podniku? To znamená, že nároky na spoločnosť vznikli v dôsledku nesprávneho výkladu článkov daňového poriadku alebo v dôsledku machinácie konkurentov, pokusov o nájazd útočníkov (bohužiaľ, také prípady nie sú neobvyklé). Potom by ste mali s pomocou kvalifikovaných právnikov špecializujúcich sa na prípady bankrotu podať žalobu na Rozhodcovský súd a požadovať, aby boli pohľadávky veriteľov uznané ako neopodstatnené.

4

Existuje ďalší dôvod na ukončenie konkurzného konania: ak je konkurzné konanie natoľko zlé, že náklady na jeho majetok a predané výrobky nebudú pokrývať ani náklady na toto konanie. V tomto prípade môžu pomôcť finančné investície investorov, ale na ich prilákanie je potrebné ľudí zaujímať. Spravidla tu môže pomôcť dobre naplánovaný a presvedčivý plán ďalších opatrení.

Federálny zákon „o platobnej neschopnosti (konkurze)“

Odporúčaná