Obchodné riadenie

Ako dostať spoločnosť z krízy

Ako dostať spoločnosť z krízy

Video: Čo naučila táto kríza online marketing a ako sa pripraviť na ďalšie (Ján Stareček, Starmedia) 2024, Júl

Video: Čo naučila táto kríza online marketing a ako sa pripraviť na ďalšie (Ján Stareček, Starmedia) 2024, Júl
Anonim

Kríza môže nastať z mnohých dôvodov. Napríklad z dôvodu všeobecnej nestability trhu, zlého riadenia alebo zlej rozvojovej stratégie. Tomuto problému sa, samozrejme, dá oveľa ľahšie zabrániť, ako sa vysporiadať s jeho dôsledkami. Stáva sa však, že žiadne kroky vedúcich pracovníkov nemôžu zabrániť kríze. A potom musíte pracovať v extrémne nestabilných podmienkach.

Image

Návod na použitie

1

Znížte náklady vo všetkých smeroch. Vykonajte čistenie personálu. Oheňte zamestnancov, ktorí nečestne vykonávajú svoju prácu. Ich povinnosti sa môžu rozdeliť medzi existujúcich zamestnancov. Alebo najmite ľudí, ktorí budú vykonávať rovnaké funkcie efektívnejšie. Každý by mal robiť svoju prácu dokonale.

2

Zrušiť zamestnancov, ktorých služby sa pre spoločnosť nevyžadujú. Nemali by ste míňať peniaze za činnosti, ktoré sú pre organizáciu sekundárne. Nemá zmysel udržiavať veľký personál, ak sa dá dostať s menším počtom zamestnancov. Mnoho organizácií má neprimerane nadsadených zamestnancov účtovníkov. Ak máte podobnú situáciu, nechajte len malý počet svedomitých zamestnancov.

3

Ak priestory nie sú vo vašej nehnuteľnosti, znížte náklady na prenájom. Niektoré priestory môžete odmietnuť alebo s majiteľom hovoriť o znížení poplatkov. Pokúste sa minimalizovať náklady na energie a kancelárske potreby.

4

Monitorujte konkurentov. Možno zmenili ceny alebo rozšírili oblasť činnosti. Analyzujte, ako veľmi potrebujete tieto zmeny. Zaviesť racionálne zmeny v práci spoločnosti.

5

Rozšírte svoje podnikanie. Zamyslite sa nad tým, aké ďalšie produkty alebo služby môžete spotrebiteľovi ponúknuť. Analyzujte úroveň nákladov a plánovaných príjmov. Ak sa zmena čoskoro vyplatí, zadajte ju.

6

Ak vyrábate akýkoľvek tovar, znížte náklady na jeho balenie. Napríklad sa môžu použiť lacnejšie materiály.

7

Zvýšte predaj. To možno dosiahnuť zmenou motivačného systému ministerstva obchodu. Zvýšte percento, ktoré každý manažér dostane z transakcie, a znížte ich plat. Dohliadajte na obchodný tím.

8

Zvýšte svoje reklamné náklady. Vyhľadajte nové príležitosti na zvýšenie uznania vášho produktu. Nezabudnite propagovať svoje stránky v rôznych vyhľadávačoch.

Venujte pozornosť

Monitorujte splácanie dlhu. Pravidelné injekcie v hotovosti vám môžu pomôcť prekonať krízu.

Užitočné rady

Vyvinúť systém odmien pre stálych zákazníkov. Je oveľa jednoduchšie udržať zákazníka ako hľadať nového.

Ako dostať podnik z krízy

Odporúčaná