Obchodné riadenie

Ako sa pripojiť k zakladateľom

Ako sa pripojiť k zakladateľom

Video: Hodina Vlka 174 2024, Júl

Video: Hodina Vlka 174 2024, Júl
Anonim

Pri činnosti právnickej osoby môže nastať situácia, keď iná fyzická alebo právnická osoba prejaví vôľu pripojiť sa k zakladateľom. Môže k tomu dôjsť, ak jeden zo spoločníkov prevedie celý svoj podiel na základnom imaní alebo jeho časť na inú osobu prostredníctvom darovania alebo predaja. Akciu je možné zdediť. Existuje však aj iná možnosť, keď k zmene zakladateľa dôjde zvýšením základného imania.

Image

Návod na použitie

1

V takom prípade by takáto možnosť zmeny členstva v spoločnosti mala byť stanovená v jej charte. Usporiadať valné zhromaždenie, na ktorom musia zakladatelia schváliť rozhodnutie o prijatí nového člena a zvýšiť základné imanie spoločnosti poskytnutím určitého príspevku. Urobte rozhodnutie v protokole. Základom valného zhromaždenia je vyhlásenie tretej strany, ktorá vyjadrila vôľu stať sa členom spoločnosti pridaním dodatočného podielu na základnom imaní. Môže sa robiť v hotovosti aj vo forme majetku.

2

Po získaní súhlasu členov spoločnosti musí generálny riaditeľ prijať formuláre žiadosti vo forme P13001 a P14001 na daňovom úrade v mieste registrácie podniku. Možno ich vyplniť vopred, je však potrebné podpísať sa iba za prítomnosti notára, ktorý podpis potvrdí.

3

Predložte orgánu daňovej registrácie tento balík dokumentov: - žiadosť vo forme Р13001 a Р14001, - žiadosť osoby, ktorá vyjadrila želanie vstúpiť do zakladateľov LLC a poskytnúť určitý príspevok do základného imania, - príjmy za zaplatenie štátnej dane, - novú verziu charty so všetkými úpravy, - kópia starej charty, - rozhodnutie alebo zápisnica z valného zhromaždenia zakladateľov o zmene zloženia účastníkov a zvýšení základného imania, - žiadosť o registráciu a vydanie kópie novej charty, potvrdená registračným orgánom. m.

4

V prípade, že tretia strana zaplatila svoj príspevok na základné imanie v hotovosti, priložte k balíku dokladov osvedčenie od banky, v ktorej je vaša spoločnosť obsluhovaná, a potvrďte zvýšenie jej výšky. Ak je vklad majetkom, priložte k dokumentom príslušný akt o prijatí a prevode a príkaz vedúceho, aby bol tento majetok prijatý v súvahe spoločnosti. V takom prípade budete potrebovať dokument na posúdenie nepeňažného vkladu do schváleného kapitálu.

Venujte pozornosť

Časová registrácia registračných dokumentov môže trvať od 10 do 14 dní, hoci daňoví úradníci oficiálne sľubujú splnenie 5 pracovných dní.

Odporúčaná