nepopulárne

Ako zatvoriť uzavretú spoločnosť

Ako zatvoriť uzavretú spoločnosť

Video: UZAVRETÁ SPOLOČNOSŤ - HIPSTER 2024, Smieť

Video: UZAVRETÁ SPOLOČNOSŤ - HIPSTER 2024, Smieť
Anonim

Existuje mnoho rôznych dôvodov, ktoré môžu spôsobiť, že vlastník spoločnosti skôr alebo neskôr ukončí svoju činnosť: daňový audit, ktorý môže naznačovať porušenia spoločnosti; pomer obchodných strát; identifikovaný dlh do rozpočtu; súdne spory vznesené veriteľmi proti podniku; súdne rozhodnutia o vymáhaní dlhu od spoločnosti; neriešiteľný spor medzi zakladateľmi spoločnosti.

Image

Návod na použitie

1

Hlavnými metódami dobrovoľného zatvorenia uzavretej akciovej spoločnosti sú: alternatívna likvidácia, oficiálna likvidácia, reorganizácia vo forme zlúčenia, zatvorenie uzavretej akciovej spoločnosti predajom spoločnosti so zmenou riadenia.

2

Pri úradnej likvidácii sa spoločnosť vymaže zo štátneho registra, zrušia sa všetky základné dokumenty, vykoná sa úplná kontrola zo strany daňovej inšpekcie, ako aj štátne mimorozpočtové prostriedky, známky sa zničia, spisy sa odovzdajú do štátneho archívu na trvalé uloženie.

3

Likvidácia uzavretej akciovej spoločnosti reorganizáciou (zlúčením alebo prevzatím) sa uskutoční zlúčením alebo zlúčením s inou spoločnosťou. Zároveň sa všetky záväzky, ako aj práva likvidácie spoločnosti prevádzajú na inú právnickú osobu. Tento postup sa považuje za ukončený od zápisu do právnickej osoby o tomto zápise do zjednoteného štátneho registra. Hneď ako je likvidácia spoločnosti ukončená, riaditeľ spoločnosti sa automaticky vzdá všetkej svojej autority a podľa osvedčenia o prevzatí a prevode prevedie všetku dokumentáciu tejto spoločnosti na riaditeľa nástupníckeho podniku.

4

Ukončenie podnikania predajom je najrýchlejšou a relatívne lacnou možnosťou likvidácie. Po ukončení tejto formy likvidácie právnická osoba sama osebe naďalej existuje a dokonca je registrovaná na daňovom úrade, ale za činnosť spoločnosti všetku zodpovednosť nesie nový generálny riaditeľ spoločnosti a noví účastníci.

5

Existujú tri možnosti likvidácie uzavretej akciovej spoločnosti predajom: prostredníctvom zvýšenia základného imania, notárskym zápisom a zvýšením základného imania súčasne so zmenou generálneho riaditeľa a opätovnou registráciou. Všetky tieto tri možnosti vedú k rovnakému výsledku, líšia sa však z hľadiska postupu, ceny a ceny.

Odporúčaná