obchodné

Ako vyplniť záznam o zamestnaní u jednotlivého podnikateľa

Ako vyplniť záznam o zamestnaní u jednotlivého podnikateľa

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl
Anonim

Jednotlivý podnikateľ nemá právo vyplniť pracovnú knihu pre seba. Koniec koncov, nespočíva v pracovných vzťahoch so sebou samým. Ďalšou vecou sú najatí pracovníci. Je povinný viesť o nich pracovné knihy. Ak zamestnanec nemá pracovnú knihu, musí si ju podnikateľ kúpiť. Hodnota formulára sa však môže zachovať od prvého platu zamestnanca.

Image

Budete potrebovať

  • - forma záznamu o zamestnaní;

  • - plniace pero;

  • - tlačiť.

Návod na použitie

1

Ako nadpis v stĺpci „Informácie o zamestnaní“ venovaný kariérnemu postupu sa musí uviesť celé meno podnikateľa. Napríklad: „Individuálny podnikateľ Pupkin Vasily Sergeevich“.

Skratky nie sú povolené.

V prípade neprítomnosti zamestnanca zodpovedného za vedenie personálnej dokumentácie musí podnikateľ sám vyplniť pracovnú knihu.

2

Ak sa pracovný zošit začína pre zamestnanca, ktorý ho predtým nemal, vyplní titulnú stránku podnikateľ alebo zamestnanec zodpovedný za personálnu dokumentáciu na základe cestovného pasu zamestnanca a jeho dokladu o vzdelaní a odbornej príprave, ak je to potrebné pre jeho pozíciu.

3

Postup uchovávania záznamov je úplne rovnaký ako v organizácii. Každému je pridelené poradové číslo, dátum zavedenia, význam zmeny kariéry (zamestnanie, prepustenie, presun na iné miesto, prípadne pridelenie hodnosti, atď.).

4

Po zaznamenaní prepustenia sa vloží podpis zodpovedného zamestnanca alebo podnikateľa a pečať, ak je k dispozícii.

vyplnenie záznamu o zamestnaní

Odporúčaná