ostatné

Aké farby sa najlepšie používajú na vonkajšiu reklamu?

Aké farby sa najlepšie používajú na vonkajšiu reklamu?

Video: Router ADB vv3212 - Zapojenie 2024, Júl

Video: Router ADB vv3212 - Zapojenie 2024, Júl
Anonim

Správne vybrané farby pre vonkajšiu reklamu - kľúč k úspešnej kampani.

Mnoho ľudí verí, že nezáleží na tom, aký dizajn a akú farbu sa vonkajšia reklama vytvára, ale čo je dôležitejšie, je v nej napísané. Toto stanovisko je, žiaľ, nesprávne, pretože ak reklama nemá atraktívny originálny dizajn s jasnými farebnými prvkami, potom je takáto reklama jednoducho odsúdená na neúspech. Reklama by mala byť nápadná, udrieť do pamäti, priťahovať pozornosť ostatných, inak hrozí riziko, že ju nikdy neuvidia ani nečítajú. Ak je niekoľko bilboardov vyrobených vo svetlých a farebných odtieňoch a jedno v monotónnej čiernej a bielej farbe, váš pohľad bude nepochybne padať na jasné oznámenia, a až potom si všimnete ten bez tváre, ktorý už evidentne stratil záujem o seba.

Farby pre reklamu sa musia vyberať múdro a prihliadať na cieľové publikum, na ktoré je reklamná kampaň zameraná.

Napríklad červená farba je jednoducho odsúdená na zánik. Táto farba spôsobuje vzrušenie, teplo, lásku, nebezpečenstvo, vzrušuje krv a povzbudzuje nás k činnosti. Túto farbu spravidla používajú spoločnosti, ktoré poskytujú služby alebo predávajú tovar. V ideálnom prípade červená farba je vhodná na reklamu automobilov, kaviarní, reštaurácií, kasín, studených prípravkov, ale nemali by ste ju používať na reklamu lekárskych stredísk, pretože to môže spôsobiť, že ľudia sa budú spájať s krvou, chorobami a smrťou.

Oranžová farba je schopná upútať pozornosť druhých a spôsobiť, že majú usporiadanie a pocit šťastia. Táto farba sa najlepšie používa na reklamu na potraviny, čo určite v blízkej budúcnosti prinesie túžbu hodovať dobroty.

Žltá je veľmi optimistická, zábavná a navrhnutá tak, aby upútala pozornosť nie menej ako červenej. Žltá farba je ideálna na reklamné sladkosti, kvety, zábavné parky.

Zelená sa považuje za znak života, materiálneho bohatstva, moci a bezpečnosti. Táto farba je ideálna pre reklamu finančných spoločností, ovocia a zeleniny, kvetov a fasád.

Vďaka modrej farbe sa cítime pokojní, chránení a múdri. Táto farba sa často používa na reklamu zdravotníckych zariadení, hotelov, fitnescentier.

Violet je veľmi bohatá, luxusná a sofistikovaná farba, ktorá môže zaujať mimoriadny záujem. Táto farba sa najlepšie používa na reklamné odevy, nočné kluby, knižnice a pod.

Čierna farba sa považuje za najelegantnejšiu, sofistikovanú, zdržanlivú a prestížnu. Čierna farba je veľmi informatívna a vďaka nej si každý okolo vás drží krok s novými trendmi. Táto farba je najvhodnejšia pre reklamné právnické firmy, známe značky a autodiely.

Biela farba je znakom dôstojnosti, čistoty a nevinnosti. Je najvhodnejší pre reklamné sobášne salóny, zdravotnícke zariadenia, inštalatérske práce a čistiace spoločnosti.

Ak teda budeme venovať pozornosť farebným prvkom reklamy, dokážeme pochopiť, čo nám chceli inzerenti oznámiť.

  • Vonkajšia reklama
  • vonkajšia kvetinová reklama

Odporúčaná