ostatné

Aké dokumenty sú potrebné na vyhotovenie plomb

Aké dokumenty sú potrebné na vyhotovenie plomb

Video: Moje dokumenty moderne 2024, Jún

Video: Moje dokumenty moderne 2024, Jún
Anonim

Tlač je vlastnosť firmy. Môžete sa dlho hádať o potrebe pečate, ale všetko záleží na obchodných činnostiach právnickej osoby. Ak sa podnikateľská činnosť vykonáva v priestore internetu, potom je celkom možné obísť sa bez tlače. Ak je podnik spojený s uzatváraním zmlúv, účtovnými záznamami a inými dokumentmi o hospodárskej činnosti, musí sa urobiť pečať.

Image

Návod na použitie

1

Pečať je vlastníctvom organizácie, a preto právnická osoba, ako aj individuálny podnikateľ môžu vlastniť pečať. V občianskom zákonníku Ruskej federácie neexistujú žiadne požiadavky na tlač podniku a v zásade sa nevyžaduje pečať, pretože zákon nemôže mať povinnosť mať tento alebo taký majetok. Prítomnosť pečate u právnickej osoby je s najväčšou pravdepodobnosťou skôr obvyklým zvykom obchodného obratu než požiadavkou zákona.

2

Vzhľadom na to, že pečať je vo vlastníctve právnickej osoby, musí byť aspoň vytvorená a zaregistrovaná spôsobom predpísaným zákonom. Výroba známok sa vykonáva v špecializovaných predajniach, ktoré vo väčšine prípadov obchodujú s kancelárskymi potrebami. Licencie na činnosti súvisiace s výrobou známok sa nevyžadujú, ale je možné dobrovoľné osvedčenie kvality s výnimkou výroby známok.

3

Na vyhotovenie pečate musíte predložiť kópie dokladov, ako sú: charta, osvedčenie o registrácii štátu právnickej osoby, osvedčenie o registrácii u daňového úradu, protokol alebo rozhodnutie o vymenovaní vedúceho organizácie, nový výpis z zjednoteného štátneho registra právnických osôb, žiadosť o pečať, vzor výroby pečate, ak je pečať objednaná zástupcom, potom plnomocenstvo a doklad totožnosti. Náklady na tlač závisia od zložitosti zariadenia a výroby.

4

Organizácia môže mať primárnu aj sekundárnu tlač. Dodatočnú tlač je možné použiť napríklad vo vzdialenej kancelárii. Na výrobu dodatočnej tlače sa vyžaduje presne ten istý zoznam dokumentov ako na výrobu hlavnej pečate. Dodatočná pečať sa môže líšiť od hlavnej pečate, môžete uviesť, že pečať je určená pre účtovné doklady alebo môžete do vzorky vložiť znak, ktorým sa dodatočná pečať vylučuje z hlavnej pečate.

5

Ak dôjde k likvidácii spoločnosti, pečať organizácie podlieha povinnému zničeniu. Zničenie pečatí sa spravidla podieľa na výrobe pečiatok. Po zničení pečate sa vydá likvidátorovi dokument potvrdzujúci zničenie pečate. Organizácia zaoberajúca sa výrobou a ničením tuleňov je povinná viesť účtovné knihy, do ktorých sa zapisujú informácie o zákazníkoch a vzorkách vyrobených alebo zničených plomb.

Venujte pozornosť

Pečiatka je vyrobená v súlade s GOST R51551-2001.

Odporúčaná