obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na uzavretie IP

Aké dokumenty sú potrebné na uzavretie IP

Video: Dokumenty k trhom: čo sa musí poskytnúť na začatie spolupráce? (2020) 2024, Jún

Video: Dokumenty k trhom: čo sa musí poskytnúť na začatie spolupráce? (2020) 2024, Jún
Anonim

Dôvody, prečo chcete IP uzavrieť, môžu byť veľmi odlišné. Bez ohľadu na to je však postup uzatvárania IP rovnaký. Je to celkom jednoduché, ale bude si to vyžadovať vypracovanie niekoľkých dokumentov, ktoré sú stanovené zákonom.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť o ukončenie OP;

  • - prijatie štátnej povinnosti;

  • - IP pas.

Návod na použitie

1

Uzatvorenie IP (ako aj otvorenie) vykonáva daňový úrad. Pred návštevou dozorného orgánu je potrebné pripraviť niekoľko dokumentov.

2

Najprv vyplňte žiadosť o uzavretie IP na formulári P26001. Môžete si ho vziať na daňovom úrade alebo si stiahnuť aktuálny formulár na webovej stránke Federálnej daňovej služby. Tam nájdete špeciálny program, ktorý vám pomôže pripraviť dokument.

3

Potom si stiahnite potvrdenie o zaplatení štátnej dane na webovú stránku Federálnej daňovej služby a vyplňte ju. Je dôležité overiť, či sú všetky polia v doklade správne. Ak sa zistia chyby, IP sa môžu odmietnuť uzavrieť a zaplatené peniaze sa nevracajú.

4

Štátny poplatok môžete zaplatiť v ktorejkoľvek pobočke Sberbank. Jeho veľkosť v roku 2014 je 160 s. Nezabudnite si ponechať potvrdenie o platbe, ktoré vám dá pokladňa.

5

Spolu s vyhlásením o uzavretí OP a účtenkou musíte prísť na daňový úrad v mieste registrácie DV. Ak to nie je možné, môžete tieto dokumenty poslať poštou s cenným listom popisujúcim prílohu.

6

Notifikácia dokumentov sa nevyžaduje, pokiaľ splnomocnený zástupca nepredloží dokumenty pre OP. Nie je potrebné mať s vami pas, aby daňový úradník mohol overiť vašu totožnosť.

7

Po predložení všetkých dokumentov zostáva čakať päť dní. Potom vám bude vydané osvedčenie o ukončení činnosti fyzickou osobou ako podnikateľ a výpis z Jednotného štátneho registra podnikov. Ak nemôžete prísť na daňový úrad do piatich dní, všetky dokumenty vám budú zaslané poštou v mieste registrácie doporučenou poštou.

8

Podľa zákona sú dva z vyššie uvedených dokumentov dostatočné na uzavretie OP, ale v praxi daň často vyžaduje osvedčenie o neexistencii dlhu voči FIU. Aj keď by si mala tento dokument vyžiadať sama, je lepšie ho priložiť, aby sa predišlo nedorozumeniam. Za týmto účelom musíte kontaktovať FIU s príslušným vyhlásením. Zamestnanec FIU by vám mal dať potvrdenie o zaplatení dlhu a po jeho splatení - osvedčenie. Majte na pamäti, že aj keď sa vám podarí uzavrieť IP s pohľadávkami voči PFR, výška dlhu nikam nepôjde a budete ho musieť aj tak zaplatiť. Ale iba ako jednotlivec.

Venujte pozornosť

Uzatvorenie IP vás nezbavuje zodpovednosti platiť dane, poplatky a pokuty, ako aj potreby predkladať správy finančným prostriedkom. Pred uzavretím OP preto nariadte správu o zmierení s Federálnou daňovou službou, FIU a FSS o zaplatených daniach a poplatkoch. A nezabudnite podať správy včas.

Užitočné rady

Nezabudnite tiež zatvoriť bežný účet a zrušiť registráciu KKM, inak môžete naraziť na pokutu. Toto sa dá urobiť pred aj po ukončení OP.

Odporúčaná