obchodné

Ako otvoriť tlačovú agentúru

Ako otvoriť tlačovú agentúru

Video: Kto sa v rómskej osade narodil, musí tam aj umrieť? 2024, Júl

Video: Kto sa v rómskej osade narodil, musí tam aj umrieť? 2024, Júl
Anonim

Informačná agentúra je organizácia, ktorá zhromažďuje správy a ďalšie materiály a distribuuje ich na použitie v médiách a na iné účely. V súlade s ruským právom musí mať tlačová agentúra aj právne postavenie médií.

Image

Návod na použitie

1

Obráťte sa na miestny daňový úrad a zaregistrujte sa ako podnikateľ alebo právnická osoba. Je to potrebné, aby ste v budúcnosti mohli zaregistrovať svoju spravodajskú agentúru v Rossvyazkomnadzor.

2

Nájdite a prenajmite si izbu pre svoju budúcu agentúru, pretože nebude podliehať registrácii, ak ju napríklad chcete otvoriť v mieste svojho bydliska. Zorganizujte si vybranú izbu tak, aby sa v nej mohlo umiestniť fotografické štúdio, dizajnérske oddelenie, archív a kancelária, v ktorej bude umiestnená redakcia. To všetko samozrejme môže byť spočiatku umiestnené na relatívne malom území.

3

Starajte sa o spoľahlivé databázy vopred a zabezpečte si zákazníkov, a to nielen médiá, ale aj zamestnanci bezpečnostných služieb spoločností, obchodných a vládnych agentúr, ako aj jednotlivci, ktorí majú záujem o získanie spoľahlivých informácií.

4

Podľa toho, aký druh informácií sa bude vaša agentúra špecializovať, uzavrite príslušné dohody s klientmi as organizáciami a jednotlivcami, ktorí sú zdrojmi informácií.

5

Pripravte dokumenty na registráciu informačnej agentúry v Rossvyazkomnadzor. Jednotliví podnikatelia budú potrebovať osvedčenie o registrácii na daňovom úrade a overenú kópiu pasu. Pre právnické osoby - overené kópie charty, zakladajúce dokumenty a osvedčenie o registrácii.

6

Získajte do 30 dní od okamihu, keď budete kontaktovať Rossvyazkomnadzor, osvedčenie o registrácii vašej tlačovej agentúry ako masmédia. Ak ste dostali oznámenie o zamietnutí registrácie, starostlivo preskúmajte dôvody, pre ktoré bola vaša žiadosť zamietnutá, opravte chyby a odošlite druhú žiadosť.

Odporúčaná