rozpočtovanie

Ako vypočítať trendy

Ako vypočítať trendy

Video: Modern Educayshun 2024, Júl

Video: Modern Educayshun 2024, Júl
Anonim

S cieľom držať krok s vývojom na finančnom trhu a predvídať zmeny v týchto udalostiach musíte byť schopní sledovať finančné trendy. Kompetentná analýza trhu nám umožňuje predvídať zmeny v pomere ponuky a dopytu av mnohých ďalších aspektoch finančnej činnosti, čo môže poskytnúť významnú pomoc investorom a obchodníkom.

Image

Návod na použitie

1

Na vyhodnotenie trendov na trhu je potrebné monitorovať poklesy a nárasty trhu, ako aj ich rovnomerný horizontálny pohyb, naznačujúce prechodné obdobia, zvláštne pauzy, ktoré sú dôležité pre ďalšie pohyby trhu. Je to smer pohybu trhu, ktorý sa nazýva trend, a trendy sa delia na hlavné, sekundárne a krátkodobé.

2

Ak hlavný trend trvá od šiestich mesiacov do niekoľkých rokov a dlhodobý trend najčastejšie zohľadňujú finanční analytici, potom sekundárny trend trvá jeden až šesť mesiacov a nie je o nič menej dôležitý, pretože koriguje hlavný trend. Krátkodobý trend koriguje priemerný trend a je dôležitý pre obchodníkov, nie pre investorov.

3

Najlepším spôsobom, ako študovať trendy na trhu, je vytvoriť jednoduchú líniu trendov. Pomocou čiary trendu určte uhol trendu, jeho vzostupné a zostupné čiary. Nakreslite vzostupnú čiaru za postupne rastúcimi minimami ťahov a zostupnú čiaru nad postupne klesajúcimi vrcholmi trhu.

4

Pre každý riadok nastavte dva body, ktorými prejde.

5

Testujte trendovú čiaru na skutočnej pozícii na trhu tak často, ako je to možné, aby sa stala vážnejšou a efektívnejšou a jej výsledky boli čo najbližšie k reálnej situácii.

6

Nakreslite na grafy niekoľko riadkov - v niektorých prípadoch sú niektoré riadky nepravdivé, a preto je potrebné znovu a znovu kresliť nové, aby sa určili krátkodobé a dlhodobé trendy.

Odporúčaná