rozpočtovanie

Ako zvýšiť zisky spoločnosti

Ako zvýšiť zisky spoločnosti

Video: Z. Čepcová (DataConcept): Ako vďaka automatizácii ovplyvniť zákaznícke správanie pre zvýšenie zisku 2024, Júl

Video: Z. Čepcová (DataConcept): Ako vďaka automatizácii ovplyvniť zákaznícke správanie pre zvýšenie zisku 2024, Júl
Anonim

Zisk každej spoločnosti sa dá vypočítať veľmi jednoducho - odpočítaním výdavkov od príjmu. Existujú dva štandardné spôsoby zvýšenia ziskov: zvýšenie výnosov a zníženie nákladov. Všetko je však bezproblémové iba na papieri. Aké konkrétne kroky je potrebné podniknúť na zvýšenie zisku?

Image

Návod na použitie

1

Vypracujte stratégiu, ktorá zohľadní všetky sľubné smery vo vývoji vašej spoločnosti, jej súčasné miesto na trhu a dôležitosť marketingových krokov pre rast zisku.

2

Zvýšte ceny produktov alebo služieb vašej spoločnosti. Nezabudnite koordinovať svoje rozhodnutie s pravidelnými partnermi a klientmi vašej organizácie. Uskutočnite reklamnú kampaň zameranú na zvýšenie záujmu kupujúcich o vaše produkty a služby. Ak bude kampaň prebiehať správne, je pravdepodobné, že aj napriek vyšším cenám sa váš zisk zvýši, aj keď sa objem predaja výrazne nezvýši.

3

Optimalizujte výrobu tak, aby sa znížili náklady na konečný produkt. Za týmto účelom uzavrieť dohody s novými dodávateľmi surovín alebo veľkoobchodníkov, so zameraním na nižšiu cenovú hladinu, re-vybavenie podniku, zaviesť nové metódy výroby, vykonávať certifikáciu zamestnancov s cieľom zistiť úroveň odbornej spôsobilosti. V prípade potreby prepustite zamestnancov, ktorí nespĺňajú požadovanú úroveň. Koordinujte svoje činnosti týkajúce sa zamestnancov s inšpekciou práce (vrátane neplánovanej certifikácie).

4

Preskúmajte možnosti svojho regiónu alebo iného mesta z hľadiska uskutočniteľnosti otvorenia pobočky vášho podniku. Otvorte pobočku svojej spoločnosti v inom regióne alebo meste. Uskutočnite reklamnú kampaň v tomto meste, ale stanovte dumpingové ceny na prvé obdobie, aby ste zaujali nové spotrebiteľské publikum.

5

Uzatvárajte dohody s obchodnými alebo priemyselnými podnikmi, ktoré sa zaujímajú o vaše výrobky. Optimalizujte predaj produktov, aby ste skrátili čas medzi dodaním produktov a generovaním tržieb.

6

Ak nemožno všetky tieto spôsoby zvýšenia zisku použiť súčasne, racionálnym výberom vyberte tie najvhodnejšie pre vašu spoločnosť.

Odporúčaná