obchodné

Ako zorganizovať cestovný ruch

Ako zorganizovať cestovný ruch

Video: Dvojdňovú sériu podujatí zorganizovala v Komárne Oblastná organizácia cestovného ruchu 2024, Júl

Video: Dvojdňovú sériu podujatí zorganizovala v Komárne Oblastná organizácia cestovného ruchu 2024, Júl
Anonim

Cestovný ruch je vždy obľúbený. Každý rok chcú stovky ľudí navštíviť zahraničie alebo sa vydať na výlet do rôznych častí našej obrovskej krajiny. Preto bude cestovný ruch vždy ziskový.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si, kde chcete organizovať svoje cesty a aké cesty budú mať. Môžete zorganizovať výlet do zahraničia, autobusom alebo lietadlom. Cestovanie po našej krajine je stále populárne - výlety k moru a horám, výlety do starovekých ruských miest.

2

Vyplňte potrebné dokumenty a nájdite si priestor pre kanceláriu. Tam predáte poukážky na svoje zájazdy. Nezabudnite nakresliť do kancelárie telefónnu a internetovú linku. Výzdoba by mala byť pre zákazníkov pohodlná. Postarajte sa o bezpečnosť.

3

Prijímať zamestnancov. Je dobré, ak máte prostriedky na pozvanie kvalifikovaných zamestnancov. Ak to nie je možné, porozprávajte sa s priateľmi a známymi. Zúčastnite sa študentov na čiastočný úväzok.

4

Premýšľajte o tom, ako prilákať zákazníkov. Môže to byť rozšírený sortiment poukážok alebo atraktívne ceny.

5

Postarajte sa o reklamu. Pre cestovnú spoločnosť je najlepšie mať webovú stránku. Je tiež užitočné umiestňovať reklamy v novinách a na iných stránkach na internete.

6

Vytvorte podnikateľský plán. Vypočítajte si všetky svoje skutočné a odhadované výdavky.

7

Rozhodnite sa, či organizujete zájazdy sami alebo uzavriete dohody s cestovnými kanceláriami. V počiatočnej fáze je výhodnejšie pracovať s cestovnými kanceláriami. Spoločnosť získa percento z predaja vstupeniek (zvyčajne 10).

8

Ak si chcete zájsť na pár dní alebo týždňov sami, musíte zabezpečiť nákup spiatočných lístkov, zabezpečiť turistické ubytovanie s hotelmi alebo penziónmi, zorganizovať základné výlety, postarať sa o poistenie. Budete to musieť urobiť osobne alebo prostredníctvom internetu. Budú to výrazne vyššie náklady, ale môžete organizovať individuálne prehliadky a priradiť im vlastné ceny.

Odporúčaná