obchodné

Aké dane by mala spoločnosť LLC platiť za zjednodušený daňový systém v roku 2014

Aké dane by mala spoločnosť LLC platiť za zjednodušený daňový systém v roku 2014
Anonim

Dane, ktoré musí LLC zaplatiť v roku 2014, priamo závisia od príslušného daňového systému - STS, OSNO, UTII alebo ECX.

Image

Návod na použitie

1

Zjednodušený daňový systém je pre LLC zďaleka najvýhodnejším daňovým režimom, pretože spoločnosť je v tomto prípade oslobodená od platenia viacerých daní - daň z príjmu, DPH, daň z nehnuteľností. Všetky sú nahradené jedinou daňou.

Na účely uplatnenia zjednodušenia v roku 2014 musela spoločnosť podať žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém do konca roku 2013 alebo súčasne pri registrácii novej LLC.

2

Môžete si vybrať najoptimálnejší daňový systém:

- USN-6% - v tomto prípade zaplatíte 6% z prijatého príjmu (príjmu). Daň môže byť znížená o výšku poistného pre zamestnancov;

- USN - 15% (pre určité druhy činností v regiónoch sa stanovuje sadzba dane vo výške 5%) - v tomto prípade sa daň platí z rozdielu medzi príjmami a prijatými nákladmi. Výdavky musia byť zdokumentované a ich zoznam je presne stanovený v daňovom zákonníku.

3

Organizácia musí štvrťročne prevádzať preddavky na jednu daň:

- do 25. apríla za 1. štvrťrok;

- do 25. júla pre druhý štvrťrok;

- do 25. októbra - za 3. štvrťrok.

Do 30. marca 2015 je potrebné zaplatiť ročnú daň zjednodušeného daňového systému, do 31. marca je potrebné predložiť vyhlásenie o zjednodušenom daňovom systéme.

4

LLC musí okrem záloh vyplácať aj mesačné dane z príjmu - prevod dane z príjmu fyzických osôb a príspevky do dôchodkového fondu a fondu sociálneho poistenia. Pre niektoré kategórie „zjednodušujúcich“ daňových odpočtov sa poskytujú príspevky do fondov. LLC musí mať najmenej 1 zamestnanca - generálneho riaditeľa a so svojím platom sa uskutočňujú aj všetky zákonné platby.

5

Spoločnosť LLC prevádza pri vyplácaní dividend do rozpočtu 9% daň.

Venujte pozornosť

Spoločnosti neplatia daň z príjmu právnických osôb v zjednodušenom daňovom systéme, jedinou výnimkou je, ak spoločnosť má príjem z cenných papierov.

Odporúčaná