obchodné

Aké dokumenty sa požadujú pri otváraní IP

Aké dokumenty sa požadujú pri otváraní IP

Video: Čo vie o tebe internet? 🔍│Zmudri.sk 2024, Júl

Video: Čo vie o tebe internet? 🔍│Zmudri.sk 2024, Júl
Anonim

Zber balíka dokumentov je jedným z prvých krokov pri otváraní jednotlivých podnikov. Dokumenty by sa mali pripravovať s náležitou starostlivosťou: pomôže to vyhnúť sa oneskoreniam v procese registrácie.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť o registráciu DV vo forme P21001;

  • - prijatie platby štátnej dane;

  • - žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém;

  • - kópia pasu.

Návod na použitie

1

Formulár P21001 je určený na prípravu žiadosti o registráciu fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa. Prihláška pozostáva z niekoľkých hárkov, ktoré musia byť pred podaním, okrem hárku "B", zabalené. Pri vypĺňaní budete musieť uviesť osobné údaje, ako napríklad miesto registrácie a narodenia, individuálne číslo daňového poplatníka a PSČ. Je tiež potrebné uviesť typový kód poskytnutého dokumentu a typ činnosti v súlade s OKVED.

2

Pri prijímaní platby budete musieť zadať spoľahlivé údaje, ktoré môžete objasniť pomocou internetovej služby nalog.ru. Vyberte na mape svoju polohu a vyvolajte položku ponuky „Štátna registrácia jednotlivých podnikateľov“. Na otvorenej stránke sa zobrazí výzva na odovzdanie súboru so zoznamom podrobností. Výška štátneho poplatku je 800 rubľov. Polia „Dátum“ a „Podpis“ je možné vyplniť ručne bezprostredne pred zaplatením dokladu.

3

Vyhlásenie o prechode na zjednodušený daňový systém vám umožňuje znížiť daňovú sadzbu na zisky a viesť oveľa jednoduchšie účtovníctvo. Žiadosť je vypracovaná v predpísanom formulári č. 26.2-1 a na jej vyplnenie budete potrebovať takmer tie isté podrobnosti, aké boli použité na vyplnenie formulára P21001. Žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém musí byť vyplnená v dvoch kópiách, z ktorých jedna spolu so známkou o prijatí za protihodnotu zostáva v rukách podnikateľa.

4

Kópia pasu je najjednoduchšou súčasťou balíka dokumentov. Kópia sa musí vyhotoviť z dvoch zákrut: z hlavnej a s uvedením registrácie v mieste bydliska. Je žiaduce, aby obe kópie boli na rovnakom hárku A4. V niektorých prípadoch môže byť potrebné vyhotoviť kópie všetkých stránok pasu, v ktorých sú uvedené akékoľvek informácie alebo poznámky.

Venujte pozornosť

Pri manuálnom vyplňovaní dokumentov by ste mali vždy skontrolovať relevantnosť formulárov žiadostí a potvrdení. V prostriedku moedelo.org môžete automaticky vyplniť zavedené formuláre, zoznámiť sa so vzorkami a tiež zadať informácie o podrobnostiach a kódoch.

Užitočné rady

Aktuálny formulár potvrdenky si môžete stiahnuť na webovej stránke Sberbank. Pri vypĺňaní žiadosti o prechod na zjednodušený daňový systém musíte urobiť správny výber sadzby dane v súlade s podmienkami, ktoré sú optimálne pre konkrétny druh podnikania.

Odporúčaná