obchodné

Podávanie správ FIU v roku 2016: čo je volatilita?

Podávanie správ FIU v roku 2016: čo je volatilita?

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl
Anonim

V roku 2014 sa formulár správy FIU o platenom poistnom pre zamestnancov výrazne zjednodušil. V roku 2016 však budú mať účtovníci v dôsledku posledných zmien v oblasti podávania správ v FIU viac práce.

Image

Na konci roka 2015 štátna duma takmer jednomyseľne schválila návrh zákona, ktorým sa ustanovuje mesačné vykazovanie spoločností o poistných príspevkoch FIU. Vykazovaným obdobím je teraz štvrťrok a spoločnosti, ktoré priťahujú zamestnancov, sú povinné poskytovať informácie o vymeraných a zaplatených príspevkoch na základe výsledkov prvého štvrťroku, šiestich mesiacov, troch štvrťrokov a jedného roka.

Od apríla 2016 budú zamestnávatelia musieť podávať správy mesačne. Formulár na podávanie správ ešte nebol schválený. Predpokladá sa však, že bude mať zjednodušenú formu. V mesačnej správe bude potrebné uviesť celé meno poistené osoby, ich SNILY a DIČ. V správe by sa mali uviesť všetky osoby pracujúce na základe pracovných zmlúv, ako aj zmluvné dohody atď.

Na čo slúžia tieto inovácie? Súvisí s tým, že od roku 2016 sa indexácia dôchodkov pracujúcich dôchodcov zrušila. Je to identifikácia zoznamu pracujúcich ľudí v dôchodkovom veku a zavedenie mesačných správ.

Správa v FIU sa musí predložiť do 10. dňa nasledujúceho mesiaca. Napríklad májová správa musí byť predložená do 10. júna. Za nedodržanie lehôt na nahlásenie alebo poskytnutie neúplného zoznamu poistených osôb sa pokuta 500 r.

V budúcnosti sa plánuje nielen zrušenie indexácie dôchodkov pracujúcich dôchodcov, ale aj úplné zbavenie peňazí tých, ktorých platy presahujú určitú hranicu. Preto je pravdepodobné, že hlásenie bude obsahovať výšku príjmu poistencov.

Podávanie správ PFR za 9 mesiacov roku 2013

Odporúčaná