Obchodné riadenie

Rastie zelenina so ziskom?

Rastie zelenina so ziskom?

Video: Zelenina pre deti - učíme sa s deťmi zeleninu | Robíme si šalát | Hanička a Murko 2024, Smieť

Video: Zelenina pre deti - učíme sa s deťmi zeleninu | Robíme si šalát | Hanička a Murko 2024, Smieť
Anonim

Na potravinovom trhu je nedostatok kvalitného prírodného produktu - zeleniny. Ak môžete zozbierať niekoľko plodín z jednej krajiny a rýchlo spracovať plodiny, môžete v tomto pestovaní zeleniny dosiahnuť veľké zisky.

Image

Budete potrebovať

  • - úrodná pôda;

  • - hnojivá;

  • - vzdelaní agronómovia;

  • - poľnohospodárske stroje;

  • - semená vysokej kvality;

  • - hnojivá a iné chemikálie. prostriedky.

Návod na použitie

1

Najprv potrebujete pôdu na pestovanie zeleniny. Kvalita pôdy má veľký význam. Spočiatku nájdete pozemok na predmestiach alebo vo vidieckych oblastiach. Takýto pozemok vás nebude stáť takmer nič kvôli odlivu obyvateľstva z dedín.

2

Potom sa musíte rozhodnúť, aké rastlinné plodiny budete pestovať. Je veľmi dôležité študovať plodiny, ktoré sú optimálne pre pestovanie vo vašom regióne a za súčasných klimatických podmienok.

3

Preskúmajte pestovateľov osiva, ako aj tipy a triky na ich pestovanie. Veľmi dôležité vedomosti v oblasti prevencie chorôb rastlín, tj hnojív, postrekovania a ďalších. Pri pestovaní rôznych druhov zeleniny má veľký význam chemické spracovanie a vrchný dresing. Koniec koncov, ak výrobca uvedie výťažok na obale, napríklad 8 až 10 kg na závod, potom sa rozumie, že takáto produktivita je možná iba vtedy, ak sú dodržané všetky technologické procesy.

4

Ďalším krokom pre začínajúcich pestovateľov je naučiť sa základy pestovania rastlín. Fázy rastu samotnej rastliny, vlastnosti jej pestovania za určitých podmienok. Napríklad na otvorenej a uzavretej pôde bude rovnaká plodina rásť odlišne.

5

Musíte sa začať učiť základy podnikania. Tieto znalosti sú potrebné aj v poľnohospodárstve. S kompetentným prístupom k akejkoľvek firme môžete byť úspešní.

6

Vypočítajte dobu zrenia podľa vášho výberu pre pestovanie zeleniny. Je to potrebné na identifikáciu možnosti získania dvoch plodín za sezónu. Na urýchlenie tohto procesu je užitočné vytvoriť skleníkovú farmu.

7

Nasleduje fáza pestovania. V tejto fáze je potrebné vykonať všetky poľnohospodárske procesy. To znamená, zalievanie, odburinenie, pestovanie rastlín, včasný top dressing a ďalšie.

8

Zber a predaj plodín. Existuje niekoľko možností predaja tovaru: predaj zeleniny veľkoobchodníkom (ak máte auto, môžete si zeleninu uviesť na trh sami, a preto budú náklady vyššie); druhá možnosť - veľkoobchodní zákazníci sami prichádzajú za výrobkami, v tomto prípade sa náklady znižujú; predaj zeleniny do obchodov, reštaurácií, obchodných reťazcov - v tomto prípade musíte pochopiť, že sa od vás vyžadujú pravidelné dodávky a že produkty musia byť vysokej kvality; nezávislý predaj zeleniny na trhu.

9

Ďalšou možnosťou predaja tovaru je pestovanie ekologickej zeleniny na mieru. V Rusku je takýto jav nový a v Európe sú pripravení zaplatiť za takýto výrobok o 200 - 225% drahšie ako trhové ceny.

10

Mnoho ľudí si myslí, že pestovanie zeleniny je nerentabilné podnikanie. Je to kvôli negramotnému prístupu k podnikaniu. Štatistiky ukazujú, že okrem pestovania v ich rodnej krajine je neustále nedostatok kvalitných produktov. A odborníci tvrdia, že náklady na všetky potravinové výrobky neustále rastú.

Odporúčaná