management

Ako vykonávať personálnu analýzu v organizácii

Ako vykonávať personálnu analýzu v organizácii

Video: iCON by Coface - Your new business information platform - Insights for trade 2024, Júl

Video: iCON by Coface - Your new business information platform - Insights for trade 2024, Júl
Anonim

Ako vykonať analýzu personálu v spoločnosti je otázka, ktorú takmer nikto nedokáže vyriešiť. Analýza personálu medzitým umožňuje správne delegovanie právomoci na svojich zamestnancov.

Image

Mnoho metód je ťažkopádnych a nie univerzálnych a vyžaduje si tiež veľké náklady na prácu. Analýza personálu sa však vykonáva každý deň, a to aj počas rozhovorov s uchádzačmi o zamestnanie v spoločnosti. Zvážte dnes jednoduchú metódu, ktorú môžete použiť zajtra.

Matica motivácie / spôsobilosti

Túto metódu som sa naučil na školení Michaela Benga, ktorý je uznávaným majstrom v oblasti odbornej prípravy a motivácie pracovníkov predaja. Tak poďme.

Neustále inštruujeme zamestnancov, aby vykonávali niektoré úlohy, ale nakoniec často nedosahujeme uspokojivý výsledok. Dôvodom je s najväčšou pravdepodobnosťou to, že sme túto úlohu dali nekompetentnému alebo neochotnému zamestnancovi robiť túto prácu dobre a zároveň sme ho nekontrolovali. Existuje však druhá možnosť: prácu sme zverili dobre vyškolenému a nezávislému zodpovednému zamestnancovi a zároveň sme ho neustále kontrolovali, v dôsledku čoho sa jeho motivácia znížila.

Image

Je veľmi dôležité, aby váš štýl riadenia bol v súlade s motiváciou a kompetentnosťou osoby. Maticu kompetencie / motivácie môžeme použiť na určenie postavenia zamestnanca a na určenie správnych krokov vo vzťahu k nemu.

Čo určuje tieto dve vlastnosti?

Kompetencia - závisí od skúseností, vzdelávania, odbornej prípravy, ľudskej inteligencie.

Motivácia - závisí od cieľov osoby, sebavedomia, prístupu vedenia k nemu, od toho, či je spokojný s pracovnými podmienkami a výškou platby.

KROK 1. Potrebujeme analyzovať prácu, berúc do úvahy motiváciu a spôsobilosť osoby bez predsudkov a umiestniť ju na jedno z štvorcov na obrázku nižšie.

KROK 2. Musíte sa rozhodnúť pre štýl riadenia každého typu zamestnanca, tipy sú v zodpovedajúcich štvorcoch spodného obrázku.

Pozrime sa bližšie na tieto typy:

1 - Sú to skúsení a kompetentní zamestnanci, ktorí sú motivovaní dobre vykonávať svoju prácu. Spravidla ide o TOP a hviezdy jednotiek. Takýto zamestnanec musí potvrdiť svoje kvality v podobe získania veľkej autority v rámci projektu.

2 - sú to zamestnanci, ktorí túži po boji, ale nemajú príslušné zručnosti a skúsenosti, a preto neustále kosia. Buď sú to noví zamestnanci, ktorí sa zatiaľ nenaučili pracovať podľa štandardov spoločnosti, v tom potrebujú pomoc. Podľa môjho názoru sú to najsľubnejší zamestnanci, od ktorých môžete pestovať typ 1 jednoduchým učením, ako pracovať.

Typ 3 je veľmi nebezpečný. Sú to zamestnanci, ktorí majú skúsenosti a kompetencie, ale sú podcenení v doslovnom zmysle slova alebo podľa vlastného názoru. Možno, že tento zamestnanec nebol nikde počas kariéry povýšený, alebo mu trochu zaplatil, možno ste ho príliš ovládali, keď bol na námestí 1. Ide o často začínané hviezdy obchodného oddelenia, ktoré boli počas rotácie spustené z neba na zem. v oddelení alebo transformácii obchodného oddelenia.

Ako pracovať s takýmito zamestnancami?

Po prvé, neprinášajú to k tomu. Zamestnanci typu 3 sú vinou svojho priameho nadriadeného. Tu bol buď zamestnancovi pri uchádzaní sa o prácu sľúbený „zlatý vrch“, ktorý nie je v tejto spoločnosti. Alebo nezachytili okamih, keď zamestnanec zmenil svoju motiváciu a naďalej ho nesprávne motivoval.

Image

Čo sa dá urobiť? Na motiváciu takýchto zamestnancov často potrebujete triasť sa s možnosťou získať odmenu a znova sa vrátiť na 1 štvorec.

Ak sa zamestnanec stal takým podvádzaním pri prijímaní do zamestnania a výsledkom boli vysoké očakávania, je najlepšie sa s ním rozlúčiť. Ak mu nemôžete dať autoritu alebo peniaze, ktoré potrebuje, stále odíde alebo bude pracovať v plnej sile.

Rady k tomuto odseku: nikdy nezamestnajte zamestnanca na pozíciu, pokiaľ nezabezpečuje vyplatenie peňazí, ktoré ho zaujímajú!

4 - môže to byť nový zamestnanec, ktorý nebol osudom prijatý, alebo starý zamestnanec, ktorý nevyvinul kompetencie, plus všetko, čo stratilo motiváciu. Toto je najťažší typ zamestnanca a musíte sa presunúť do iných sektorov čo najrýchlejšie, ale je ľahšie nahradiť ho typom 2.

Čo bude ďalej?

Ďalej urobíte snímku zamestnancov každý mesiac a zakaždým, keď urobíte vážne zadanie, zanalyzujete konkrétneho zamestnanca. Musíte si byť istí, že so zmenou zamestnanca v dôsledku motivácie a školenia sa zmení aj váš štýl riadenia.

zhrnutie

Prišli sme s vami, ako analyzovať zamestnancov v organizácii a ako ich správne delegovať. Neustále chápanie motivácie a kompetencie zamestnancov vám umožní nájsť správny prístup ku každému z nich a správne ho spravovať.

Odporúčaná