Obchodné riadenie

Ako založiť živnosť

Ako založiť živnosť

Video: Ako si založiť živnosť - návod 2024, Júl

Video: Ako si založiť živnosť - návod 2024, Júl
Anonim

Ak na trhu nie je dostatok tovaru, je ľahké obchodovať so všetkými predajcami. Na presýtenom trhu sa konkurenti preplnia. Aby ste sa dostali na svoje miesto, musíte mať nielen dobrý produkt a službu, ale tiež prelomiť zotrvačnosť zákazníkov, ktorí sú zvyknutí spolupracovať s už známymi dodávateľmi.

Image

Návod na použitie

1

Vykonajte prieskum potenciálnych kupujúcich a zistite, s akými problémami sa stretávajú pri nakupovaní. Ľudia s niečím vždy nie sú spokojní. Bez ohľadu na to, ako sa vaši konkurenti snažia, nebude možné uspokojiť požiadavky každého zákazníka.

Na druhej strane zákazníci chcú byť naďalej obsluhovaní vašimi konkurentmi. Neveria vám, pretože nevedia, čo od vás očakávajú. Preto „priamy“ predaj na presýtenom trhu nie je dobrý.

Na vykonanie prieskumu zákazníkov nie je potrebné najímať marketingovú agentúru. Ak sa nesnažíte niečo predať ľuďom, budete sa s touto úlohou vyrovnať sami. Povedzte, že vás zaujíma ich názor, pretože budete predávať rovnaké výrobky. Ľudia vám povedia, že so súčasným predajom nie sú spokojní.

2

Zamyslite sa nad tým, ako môžete vyriešiť problémy ľudí pomocou vášho produktu a súvisiacich služieb. Napíšte e-knihu vo formáte pdf o problémoch, ktoré sa ľudia obávajú pri nakupovaní vašich produktov. V knihe len povedzte, čo ste sa naučili v prvom kroku.

Ľudia radi čítajú o problémoch, ktorým čelia. Počas čítania sa im zdá, že ich autor plne chápe. Existuje dôvera, autor knihy vyzerá v očiach čitateľa ako odborník. Na konci knihy odošlite pozvánku na kúpu produktu od vás. A vysvetlite, ako riešite problémy kupujúcich. Ak s vami niekto príde do 24 hodín, sľubujte zľavu.

3

Pošlite svoju e-knihu na web. V kroku 1 kontaktujte každú osobu, s ktorou ste hovorili. Nahlásiť vydanie publikácie. Ľudia budú čítať a jeden z nich sa stane vašim zákazníkom.

4

Udržujte spätnú väzbu od zákazníkov. Opýtajte sa ich, či sú so všetkým spokojní. Ak sú pripravení poskytnúť spätnú väzbu na vaše služby, sľúbite na oplátku ďalšie služby alebo zľavy, ktoré vám čas kompenzujú.

5

Pokračujte v komunikácii so zákazníkmi a ponúknite im ďalšie produkty. Sledujte kontakty a predaj, aby ste monitorovali obchodný proces a našli v ňom nedostatky.

6

Propagujte svoju bezplatnú knihu a prilákajte na ňu nových potenciálnych kupcov.

Užitočné rady

Uvažovaný systém predaja sa používa v rôznych oblastiach obchodu. Niektoré spoločnosti vyvíjajú viacstupňový predaj. Najprv klientovi ponúknu niečo zadarmo, potom to nie je príliš drahé, potom je to najdrahšie. Prispôsobte túto techniku ​​vašej situácii.

Odporúčaná