management

Ako organizovať ľudí

Ako organizovať ľudí

Video: Organizuje párty pre slobodných: Mladí ludia dnes majú problém zoznámiť sa aj kvôli sociálnym sieťam 2024, Júl

Video: Organizuje párty pre slobodných: Mladí ludia dnes majú problém zoznámiť sa aj kvôli sociálnym sieťam 2024, Júl
Anonim

Hlavnou vecou v podnikaní nie je len stanovenie cieľov a ich napĺňanie. Keďže sami nepracujete na svojich úlohách, je veľmi dôležité usporiadať ľudí, ktorí sú vo vašom podaní. Aby ste to dosiahli, musíte ich zaujať všetkými dostupnými prostriedkami.

Image

Návod na použitie

1

Málokto chce tvrdo a nezištne pracovať, uvedomujúc si, že pracuje pre niekoho iného. Prvou úlohou lídra je prepojiť prosperitu spoločnosti, jej úroveň príjmu, blahobyt a úroveň miezd svojich zamestnancov. V takom prípade, keď materiálne stimuly a kariérny rast priamo závisia od kvality práce a svedomitého vykonávania povinností, vaši zamestnanci budú mať túžbu pracovať viac a lepšie.

2

Ak chcete zorganizovať tím, nevylučujte zamestnancov z riešenia manažérskych problémov. Konečné rozhodnutia samozrejme urobíte vy a iba za nich budete plne zodpovední vrátane materiálu. Ale priťahujte odborníkov, organizujte výrobné stretnutia, počúvajte názory každého, kto má čo povedať. Ak zamestnanci vedia, že počúvajú svoje názory a berú ich do úvahy pri rozhodovaní, zvýši to ich sebaúcta a tiež sa stanú zodpovednými za plnenie spoločných úloh.

3

Vysvetlite zamestnancom, na základe ktorých bolo prijaté rozhodnutie. Keď pochopia a pochopia hospodársku stratégiu spoločnosti, budú vedome plniť úlohy, ktoré sú jej priradené. Keď uvidia konkrétny cieľ a cestu, ktorou ho možno dosiahnuť, budú pracovať s radosťou a nadšením.

4

Komunikujte so zamestnancami. Vedie „letáky“ a plánuje stretnutia, koordinuje ich prácu, počúva správy, sumarizuje a analyzuje chyby. Každý zo zamestnancov by mal vidieť jasný obraz vykonanej práce. A nezabudnite ovládať všetkých. Nič nerieši toľko, ako je potrebné podávať správy, a preto by sa takéto stretnutia mali konať čo najčastejšie.

5

Mechanizmus motivácie vám umožní usporiadať a zhromaždiť akýkoľvek tím. Využívať metódy materiálnych stimulov a stimulovať tých, ktorí si to skutočne zaslúžia. Ak ste pracovali sami a ten, kto chváli šéfa, dostal veľký bonus, riskujete odrádzanie pracovníkov od dobrej práce. Pri rozdeľovaní odmien a peňažných odmien buďte spravodliví.

Odporúčaná