management

Ako označiť dovolenku bez mzdy v časovom pláne: príklad

Obsah:

Ako označiť dovolenku bez mzdy v časovom pláne: príklad

Video: 9 bočných ruchov, ktoré môžete robiť z postele-ako naštartovať bočný ruch v roku 2020 2024, Júl

Video: 9 bočných ruchov, ktoré môžete robiť z postele-ako naštartovať bočný ruch v roku 2020 2024, Júl
Anonim

Zamestnanci majú často situácie, keď potrebujú opustiť svoje pracovisko na niekoľko hodín alebo dní. Je to zvyčajne kvôli nepredvídaným rodinným okolnostiam. V tomto prípade zákon umožňuje vydávanie dovolenky bez platu, u ľudí sa to často nazýva administratívne. Robiť takúto dovolenku nie je o nič menej dôležité ako platená dovolenka, pretože od toho závisí správnosť výpočtu miezd a splnenie výrobných úloh zamestnancom. Nasleduje popis podrobných pokynov na vydanie dovolenky na vlastné náklady so zadaním údajov do pracovného výkazu.

Image

Právne dôvody dovolenky bez platu

Dovolenka bez platu je zaručená všetkým pracovníkom podľa zákona (článok 182 Zákonníka práce). Dĺžka dovolenky je stanovená dohodou medzi zamestnávateľom a zamestnancom. V osobitných prípadoch je dĺžka núteného odpočinku stanovená normami kódexu:

  • v súvislosti so smrťou blízkeho príbuzného, ​​svadbou alebo narodením dieťaťa - do 5 kalendárnych dní;

  • pracujúci ľudia so zdravotným postihnutím - do 60 dní;

  • Účastníci druhej svetovej vojny - do 35 dní;

  • pracujúci dôchodcovia podľa veku - do 14 dní v roku;

  • rodičia a manželky (manželia) vojenského personálu, zamestnanci orgánov vnútorných vecí, federálnej hasičskej služby, colných orgánov, zamestnancov inštitúcií a orgánov trestného systému, ktorí zomreli alebo zomreli v dôsledku zranenia, pomliaždenia alebo zranenia pri výkone vojenských služieb (služieb), alebo z dôvodu choroby spojenej s vojenskou službou (službou), až 14 kalendárnych dní v roku.

Prázdniny sa vydávajú na základe písomnej žiadosti zamestnanca s povinnou značkou v časovom pláne. Dané dni nepodliehajú kompenzácii a nezahŕňajú sa do výpočtu priemerného zárobku.

Odporúčaná