obchodné

Premena neúspešného zákazníka na potenciál

Premena neúspešného zákazníka na potenciál

Video: Vše o produktu HirudoVital 2024, Júl

Video: Vše o produktu HirudoVital 2024, Júl
Anonim

Mnoho spoločností vie o situácii, keď klient strávil myseľ času, peňazí a energie, ale nikdy si ho nekúpil. Zdá sa, že klientovi boli ponúknuté najpriaznivejšie podmienky a je takmer pripravený rozhodnúť sa o kúpe a na poslednú chvíľu klient odmietne bez vysvetlenia dôvodov.

Image

Táto situácia sa najčastejšie vyskytuje, ak nákup ešte nie je pre klienta relevantný, to znamená, že jasná potreba nie je formulovaná. Stáva sa to aj preto, že v súčasnosti je hospodárstvo krajiny vo veľmi neistom stave a klient uprednostňuje lacnejší tovar. Často sa stáva, že klient v súčasnosti zvažuje iba možnosti, to znamená, hľadá alternatívu. Môže však existovať dôvod, že manažéri vašej spoločnosti nedokázali preukázať vynikajúcu úroveň služieb a zákazníci si neuvedomili hodnotu práce s vašou spoločnosťou konkrétne, alebo dokonca mali negatívne skúsenosti s prácou s vašou spoločnosťou v minulosti.

Najdôležitejšou chybou, ktorá bude urobená v budúcnosti, je to, že klient je jednoducho vylúčený a prípadne sa zbavuje možnosti ďalšej spolupráce s ním.

Mnoho ľudí si myslí, že ak klient odíde, potom nie je náš. Ak sa už vykonalo veľa práce, prinajmenšom už došlo k nejakému kontaktu, nemala by sa zbytočne premrhať. S najväčšou pravdepodobnosťou, ak klient nadviazal kontakt, potom vaša spoločnosť vytvorila v mysli klienta dobrý obraz a zanechala vynikajúci dojem, preto sa spolupráca môže stať skutočnosťou.

Po prvé, nikdy nepreukážte svoju nespokojnosť, že sa transakcia dnes neuskutočnila, zostaňte úplne pokojní. A v budúcnosti si len niekedy pripomenieme, že tieto ďalšie kontakty nikomu nikdy neublížili.

Pokúste sa zistiť dôvod odmietnutia zo strany klienta. Často sa ukáže, že vaša spoločnosť s tým nemá nič spoločné. Ale ak viete s istotou, že klient išiel ku konkurentovi, nezabudnite zistiť prečo. Analyzujte dôvod a uistite sa, že závery nie sú v budúcnosti podobné.

Ak vaše služby alebo tovar dnes nie sú pre neúspešného klienta relevantné, vyzvite ho, aby vás odporučil svojim priateľom, ktorí by mohli mať o vašu spoločnosť záujem.

Sledujte vývoj klienta, ak otvoril novú webovú stránku alebo ak má spoločnosť 20 rokov, potom vám zablahoželať. Nie je potrebné posielať kyticu kvetín, stačí zavolať alebo zablahoželať k sociálnej sieti.

Nikdy nezabudnite pripomenúť, informovať o pripravovaných akciách a možných zľavách, možno už dnes klient už dozrel a uskutoční prvý nákup vo vašej spoločnosti.

Odporúčaná