ostatné

Prečo bol zatknutý šéf automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi Carlos Ghosn

Obsah:

Prečo bol zatknutý šéf automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi Carlos Ghosn
Anonim

Na konci roku 2018 bol šéf automobilovej aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi zatknutý. Dôvodom zadržania bolo nespoľahlivé vyhlásenie o príjmoch a porušenie iných právnych predpisov.

Image

Carlos Ghosn - vedúci významnej automobilovej aliancie

Aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi je hlavným francúzsko-japonským partnerstvom vo vývoji strojárstva. Vzniklo v dôsledku zlúčenia spoločností Renault a Nissan do aliancie Mitsubishi Motors v roku 2016. Od polovice 90. rokov riadili Renault a Nissan Carlos Ghosn. Opakovane ho nazývali najefektívnejším a vysoko plateným japonským manažérom.

Carlos Ghosn začal riadiť problémy s automobilmi, keď boli v hlbokej kríze. Niekoľko rokov sa mu darilo robiť nemožné - spoločnosti opäť začali vytvárať zisk pre svojich akcionárov.

Carlosov plat bol opakovane kritizovaný, rovnako ako samotný manažér. Bol nazývaný „zabijakom nákladov“ a nenávideli masívne prepúšťanie pracovníkov. Na konci roku 2018 vypukol veľký škandál. Gon bol obvinený z porušenia niekoľkých článkov japonského práva naraz.

Zatknutie Carlosa Ghosna

Carlos Ghosn, ktorý pracoval v najväčších automobilových spoločnostiach, získal takmer neobmedzenú moc. Orgány činné v trestnom konaní sa začali zaujímať o svoj príjem, po ktorom sa ukázalo, že vrcholový manažér riadne nevyhlásil všetky prostriedky prijaté od akcionárov. V priebehu rokov dostal v skutočnosti vyšší plat v porovnaní s tým, čo sa vykonalo podľa dokumentov. To Carlosovi umožnilo vyhnúť sa daniam.

Začalo sa trestné konanie proti inému vysokému zamestnancovi spoločnosti - členovi správnej rady Greg Kelly. Podľa predbežných údajov boli títo vrcholoví manažéri v sprisahaní.

Carlos Ghosn pracoval nielen v aliancii Renault-Nissan-Mitsubishi. Bol pozvaný na spoluprácu s inými automobilovými spoločnosťami. Manažér tiež spolupracoval so spoločnosťou ZAO Avto-VAZ. Ghosn, ktorý zarobil zisk od zahraničných zamestnávateľov, nevyhlásil príjem, čo je tiež zakázané japonským právom.

Akcionári a vedúci pracovníci spoločností Renault a Nissan obvinili Gona, že porušuje dôveru a využíva firemné aktíva na osobný zisk. Tlačová služba vydala vyhlásenie o pripravenosti spolupracovať pri vyšetrovaní. Mnohí veria, že Carlos sa stal obeťou zákerného sprisahania. Chceli ho jednoducho odvolať z funkcie riaditeľa, takže niekto z vysokopostavených zamestnancov zverejnil Gonovi obviňujúce dôkazy.

Image

Odporúčaná