Obchodná komunikácia a etika

Ako napísať dlhodobý plán

Ako napísať dlhodobý plán
Anonim

Ak chcete napísať dlhodobý plán, musíte predmet dôkladne preštudovať. Môže sa to uskutočniť prostredníctvom prieskumu trhu. Napríklad pri zavádzaní nového produktu alebo služby na trh je potrebné analyzovať odvetvie hospodárstva, ktorého sa týkajú, ako aj cieľové publikum, t. spotrebiteľov z nejakého dôvodu o ne majú záujem.

Image

Budete potrebovať

  • - výsledky marketingového prieskumu;

  • - Počítač.

Návod na použitie

1

Začnite písať plán až po získaní výsledkov monitorovania situácie na trhu. V opačnom prípade je veľmi ľahké urobiť chybu v prvej fáze a potom viesť potenciálny podnik po nesprávnej ceste. Analyzujte, ktorí budú vašimi hlavnými konkurentmi. Zamyslite sa nad tým, či vo vašom podnikaní existuje niečo, čo mu môže odporovať. Ak na túto otázku zatiaľ nie je odpoveď - začnite z nej vypracúvať plán. Inými slovami, prvá časť dlhodobého plánu by mala obsahovať opis myšlienky, ktorá bola vytvorená približne v tomto duchu: produkt, pre ktorý je určený, čo spotrebiteľ uspokojí, kto ho okrem vás ponúka na trhu, prečo sa na vás zákazníci obrátia.

2

Opíšte výrobnú časť. Začnite tým, že uvediete hmotný majetok potrebný na spustenie projektu. Možno budete potrebovať nejaké vybavenie, skladovacie alebo výrobné zariadenia, kanceláriu s určitým kancelárskym vybavením, atď. Po uvedení hmotného majetku k popisu nehmotného majetku. Aké kompetencie musia mať vaši zamestnanci, aby mohli realizovať svoj plán. Na základe toho si vytvorte personálny stôl. Na orientáciu v platoch, ktoré sú vhodné pre váš región, môžete využiť jednu zo služieb, ktoré poskytujú veľké internetové portály venované zamestnanosti.

3

Vytvorte plán predaja. Mal by nájsť mapovanie a zásady vyhľadávania zákazníkov a ich nákupnej činnosti a potrebného personálu agentov alebo manažérov, ktorí budú vykonávať predaj. Pamätajte, že úspech budúceho podniku závisí od osvedčeného predaja o 60 percent. Napíšte marketingový plán, ktorý bude odrážať všetky zásoby zamerané na propagáciu vašej spoločnosti.

4

Vypočítajte materiál. Je to ľahké, keď zistíte, aké množstvo je potrebné na vybavenie a iný majetok, prenájom priestorov, mzdy atď. Predpokladajme, koľko sa predá, povedzme, za mesiac. Na základe toho určte, kedy môže spoločnosť dosiahnuť hranicu zlomu (to znamená, že prestane potrebovať dotácie) a kedy - začať návratnosť investícií. Na základe získaných údajov je možné zostaviť investičný plán, podľa ktorého podmienky návratnosti vypožičaných prostriedkov vyjasnia, ak sa rozhodnete pre pôžičku.

Odporúčaná