Druhy činností

Ako otvoriť kaviareň pre milovníkov mačiek

Ako otvoriť kaviareň pre milovníkov mačiek

Video: Príbeh 500 psov žijúcich na skládke. 2024, Júl

Video: Príbeh 500 psov žijúcich na skládke. 2024, Júl
Anonim

Niektorí Rusi zaobchádzajú so svojimi štvornohými favoritmi zvláštnym strachom. Sú pripravení urobiť pre nich čokoľvek. To je možné považovať za základ nápadov pre podnikanie. V Rusku už existujú hotely pre mačky, kaderníctvo, ale kaviareň sa ešte musí otvoriť. Môžete byť prvý!

Image

V Japonsku sú miesta, kde môžu návštevníci nielen jesť a piť, ale aj tráviť čas so svojimi obľúbenými. Lídri kaviarne sa tam nezastavili, dali návštevníkom možnosť hrať sa s mačkami zábavného zariadenia. Na tento účel boli vybavené špeciálne miestnosti, ktoré obsahovali domy pre chlpaté domáce zvieratá, pazúry, koše a iné domáce potreby.

Zákazníci týchto prevádzok majú možnosť hrať sa s mačiatkom, zdvihnúť ich a dokonca s nimi zaobchádzať podľa svojich obľúbených jedál, ktoré sa mimochodom predávajú aj v kaviarni. Psychológovia tvrdia, že komunikácia s mačkami má priaznivý vplyv na psychiku a zdravie ľudí. Začatie takéhoto podnikania však prináša množstvo rôznych problémov, pretože v Rusku sa táto medzera zatiaľ nerozvinula.

Čo potrebujete na otvorenie tohto podnikania? Najprv musíte zaregistrovať svoju spoločnosť na daňovom úrade. Zozbierajte potrebný balík dokumentov. Po druhé, vypracovať podnikateľský plán, ktorý vám pomôže sledovať jasne definovaný cieľ. V dokumente sa pokúste identifikovať náklady, výnosy, možné riziká a možnosti riešenia niektorých problémov.

Získajte všetky potrebné povolenia a licencie. Napríklad na umiestnenie kaviarne v interiéri potrebujete povolenie od Rospotrebnadzor. Získajte povolenie od hasičského zboru. Ak plánujete predať alkohol, získajte povolenie na tento druh obchodu.

Prenajať izbu. Ak sa chcete vyhnúť problémom so sanitárnou a epidemiologickou stanicou, zvážte vytvorenie dvoch miestností: jedna pre absorbovanie potravy a druhá pre komunikáciu s mačkami. V hale, kde budú mať návštevníci obed, si nainštalujte umývadlo. Premýšľajte o tom, kde budete mať kanalizáciu, elektrinu, vodu. To všetko musí byť uvedené v technologickom projekte.

Nezabudnite, že domáce zvieratá, ktoré patria do inštitúcie, musia byť pravidelne vyšetrované veterinárnym lekárom. Udržujte poriadok v kaviarni, inak môže byť spoločnosti uložená pokuta a dokonca môže byť uzavretá.

Získajte rôzne vybavenie, na varenie aj na držanie štvornohých miláčikov. Vo vašej inštitúcii musia byť čistokrvné a nie čistokrvné mačky, to znamená pre každý vkus a farbu. Získajte riad, stoly a pohovky. Zoberte čašníkov, kuchárov, personál na starostlivosť o zvieratá. Navrhnite menu so šéfkuchárom. Nezabudnite premýšľať nad dizajnom miestnosti, názvom. Objednajte si značku a spustite reklamu.

Odporúčaná