Obchodná komunikácia a etika

Ako zostaviť výnimku

Ako zostaviť výnimku

Video: DISH Order - How to adjust opening hours of a restaurants location 2024, Júl

Video: DISH Order - How to adjust opening hours of a restaurants location 2024, Júl
Anonim

Takýto úradný právny dokument ako list o odmietnutí sa nemôže písať bez osobitných vedomostí v oblasti jurisprudencie a normalizácie. Je dosť ťažké napísať odmietavý list, ak nepoznáte základné pravidlá obchodnej etiky a administratívy. Ak je to potrebné, napíšte, že treba venovať pozornosť dôvodom odmietnutia a ich predloženiu. Dôvody odmietnutia musia zodpovedať skutočnosti a skutočnému stavu vecí. Osobitná pozornosť sa venuje argumentu v liste. Spravidla by to malo byť nahor - argumenty by sa mali predkladať od menej silných po silnejšie.

Image

Budete potrebovať

Forma listu, zoznam argumentov, spôsobilé vyhotovenie listu, znalosť vedenia záznamov.

Návod na použitie

1

Prvá je výber stratégie písania odmietnutí. Celý štýl písania bude do veľkej miery od toho závisieť. Nemal by predstavovať extrémne možnosti - ospravedlniteľné alebo agresívne. Obe tieto možnosti strácajú. Vytvárajú neochotu pokračovať v komunikácii kvôli nekompetentnosti jej odosielateľa.

2

Nemusíte začať list ospravedlňovaním alebo uvádzaním dôvodov odmietnutia. Jednou z možností, ako začať, je uviesť dôvody alebo nariadenia, pre ktoré sa vzdávate.

Image

3

Obmedzenie argumentov je potrebné venovať osobitnú pozornosť. Od toho závisí nielen zloženie informačnej časti. Všetky argumenty musia byť skutočné. Je lepšie opakovať tú istú vec dvakrát rôznymi slovami. Nepoužívajte hodnotiaci slovník. Bude to vyzerať neobjektívne

4

Za zmienku stojí úryvky a úryvky z úradných dokumentov. Týmto listom o zamietnutí sa uvedie stav platnosti a obmedzenia.

5

Všetky uvedené skutočnosti musia byť potvrdené. Ak potrebujete povedať niečo nepríjemné, mali by ste sa uchýliť k zahaleniu alebo nahradeniu pojmov. Akákoľvek forma by mala byť potvrdená podpisom riaditeľa podniku a oddelenia.

Venujte pozornosť

Pri zostavovaní listu je potrebné riadiť sa právnymi dokumentmi a legislatívnymi aktmi. Napríklad Zákonník práce, GOST, technický predpis a zoznam kvalifikácií. Môžete použiť internú dokumentáciu riadenia kvality spoločnosti.

Užitočné rady

Písanie listu je na kvalitnej forme, pričom sa používa iba kvalitný a premyslený argumentačný systém. Poskytovanie nespochybniteľných dôkazov by sa malo opierať o citácie a odvolania sa na autoritatívne zdroje. Za zlú formu sa považuje použitie osobných charakteristík a osobných názorov. Použitie príliš dlhých viet a hodnotiaceho slovníka bude slúžiť ako dôkaz nekompetentnosti a iracionality.

Odporúčaná