Obchodné riadenie

Ceny v obchode

Obsah:

Ceny v obchode

Video: #voko #podcast #4K Zanechejte ceny za zásluhy i ceny v obchodě I Voku zvoní budík #18 2024, Júl

Video: #voko #podcast #4K Zanechejte ceny za zásluhy i ceny v obchodě I Voku zvoní budík #18 2024, Júl
Anonim

Medzi všetkými ekonomickými nástrojmi je cena, ktorá je mimoriadne atraktívnym prostriedkom, ktorý umožňuje výrobcovi ovplyvniť kupujúceho. Cena ovplyvňuje nielen počet predajov, ale môže tiež znižovať alebo zvyšovať zisky podniku.

Image

Mechanizmus stanovovania cien

V obchode je tvorba cien jednou z hlavných úloh v činnostiach zamestnancov, ktorých pôsobnosť zahŕňa oblasť strategického rozvoja a zabezpečovania záujmov podniku. Tento proces nie je založený iba na cenách konkurentov a na nákladoch na distribúciu, ale zahŕňa aj štruktúru a zloženie cien, ziskové marže a iné koncepcie.

Pri určovaní určitej ceny za výrobok musí podnik zohľadniť rôzne faktory, ktoré ho ovplyvňujú. Mechanizmus stanovovania cien je založený na rôznych zákonoch, poskytuje rôzne metódy a zásady stanovovania cien vrátane kontroly, platnosti, zamerania a kontinuity. Všetky metódy a zásady, na ktorých je založený mechanizmus stanovovania cien, sú určené cenovou politikou, ktorá je vlastná konkrétnemu podniku. Vyjadruje sa rôznymi technikami tvorby cenových ukazovateľov a riadenia cien. Tieto techniky sú založené na znalostiach psychológie človeka a zahŕňajú rôzne bonusy, dary, zľavy, propagačné akcie, sporiace systémy a ďalšie.

Odporúčaná