Obchodné riadenie

Ako určiť obchodné miesto

Ako určiť obchodné miesto

Video: Ako zistím, koľko má môj obchodný partner zamestnancov? 2024, Júl

Video: Ako zistím, koľko má môj obchodný partner zamestnancov? 2024, Júl
Anonim

Na určenie miesta obchodovania použite päť prvkov uvedených v daňovom zákonníku Ruskej federácie. Iba v tomto prípade sa na nájomné služby pri predaji maloobchodných priestorov vzťahuje takáto jediná daň z pripísaných príjmov.

Image

Budete potrebovať

Daňový zákon Ruskej federácie.

Návod na použitie

1

Pri otváraní maloobchodného podniku venujte osobitnú pozornosť výberu obchodného miesta so zameraním na 5 značiek uvedených v daňovom zákonníku Ruskej federácie.

2

Najprv si vyberte časť nehnuteľnosti pre obchodné miesto: budovy, budovy, stavby alebo samostatný pozemok. Vyberte miesto, ktoré sa má použiť na poskytovanie služieb pri organizovaní verejného stravovania pre obyvateľstvo alebo pri maloobchodných transakciách.

3

Na potvrdenie účelu obchodovania použite doklady o vlastníctve alebo inventarizačné dokumenty alebo skutočnosť poskytovania služieb pre verejné stravovanie alebo maloobchodný predaj.

4

Iba v tomto prípade môžete na tento druh činnosti uplatniť jednotnú imputovanú daň z príjmu. V prípade, že sa časť priestoru prenajímaného obchodnému miestu prenajíma, podlieha tiež jednotnej dani účtovanej z pripísaného príjmu.

5

Zohľadnite tiež, že obchodné miesto nemôže mať obchodné minimá, aby mohlo uplatňovať jednotnú daň na imputovaný príjem, a môže sa tiež nachádzať v stacionárnych zariadeniach obchodnej siete, ktoré nemajú obchodné minimá. Medzi takéto objekty patria trhy, kiosky, nákupné strediská, predajné automaty a podobné objekty. Objekt sa považuje za stacionárnu obchodnú sieť v prípade, že sa potvrdí skutočnosť, že sa používa na vykonávanie obchodných činností.

6

Využíva sa na obchodovanie nielen na stacionárnom obchodnom mieste, ale aj na mobilnom a / alebo skladacom serveri. Nájomné služby (dočasné vlastníctvo, dočasné použitie) vybraného obchodného miesta nachádzajúce sa v jednom z objektov stacionárnej obchodnej siete, ktoré podliehajú všetkým piatim požiadavkám, podliehajú jednej imputovanej dani z príjmu.

Venujte pozornosť

Zákon nevysvetľuje, kto je povinný preukázať skutočné použitie predmetu ako predmetu podnikania - daňovník alebo daňový úrad.

Užitočné rady

Stacionárna obchodná sieť je obchodná sieť umiestnená v budovách určených a / alebo používaných na organizovanie obchodu, v budovách pripojených k komunikačným sieťam.

Odporúčaná