ostatné

Poľnohospodárstvo ako základ poľnohospodárskeho priemyslu

Obsah:

Poľnohospodárstvo ako základ poľnohospodárskeho priemyslu

Video: Geografia 8. ročník _ Hospodárstvo SR 2024, Júl

Video: Geografia 8. ročník _ Hospodárstvo SR 2024, Júl
Anonim

Prosperita poľnohospodárskeho regiónu je založená na poľnohospodárstve, pretože to má významný vplyv na spoločnosť. Je ťažké preceňovať jeho úlohu a dôležitosť vzhľadom na skutočnosť, že stále viac ľudí má tendenciu jesť výrobky šetrné k životnému prostrediu.

Image

Dôležitosť poľnohospodárstva

Poľnohospodárstvo je spôsob života pre väčšinu obyvateľstva. Jeho hlavnou funkciou je výroba potravín. Keďže ani jeden človek nemôže žiť bez jedla, tento priemysel sa rozvíja veľmi úspešne, a preto je základom poľnohospodárskeho regiónu.

Značná časť poľnohospodárskych výrobkov ide k spotrebiteľom po ich priemyselnom spracovaní. Poľnohospodárstvo je zdrojom surovín pre potravinársky a ľahký priemysel. Agrárny región sa tiež vyvíja v dôsledku toho, že sa objavujú nové oblasti spotreby poľnohospodárskych výrobkov. Platí to najmä pre potraviny bohaté na uhľohydráty. S jeho pomocou sa vyrába etanol, ktorý je spojený so zvýšením oktánového čísla benzínu.

Moderné poľnohospodárstvo je široko prepojené s ostatnými výrobnými odvetviami, takže je možné s istotou povedať, že poľnohospodársky región je založený na úspešnom poľnohospodárstve.

Vlastnosti poľnohospodárskeho rozvoja

Úspech poľnohospodárskeho rozvoja vo veľkej miere závisí od vedeckého a technologického pokroku. Proces industrializácie poľnohospodárstva zahŕňa niekoľko etáp, z ktorých každá je založená na nových technológiách, ktoré nielen uľahčujú prácu ľudí, ale tiež zvyšujú produkciu.

Prírodný faktor, ktorý zahŕňa pôdne zdroje, úrodnosť pôdy a agroklimatické zdroje, má veľký vplyv na celý agrárny región, ako aj na poľnohospodárstvo. Prírodné podmienky netvoria len poľnohospodárske oblasti, ale aj hlavné obchodné toky tovaru.

Odporúčaná