obchodné

Ako postaviť kuraciu farmu

Ako postaviť kuraciu farmu

Video: Minecraft Tutoriál - Automatická Slepičí Farma V2 (1.7) (CZ) 2024, Júl

Video: Minecraft Tutoriál - Automatická Slepičí Farma V2 (1.7) (CZ) 2024, Júl
Anonim

Oficiálne úrady našej krajiny naliehajú na občanov, aby otvorili svoje vlastné podnikanie a tým rozvíjali malé a stredné podniky. Je na čase si uvedomiť, že od nepamäti v Rusku na každom roľníckom dvore chovalo určité množstvo vtákov. Husi, kurčatá, kačky boli chované s veľkou úctou: tí, ktorí ho chceli predať, mohli jesť vajce a mäso. A chov moriek bol v niektorých oblastiach výnosnejší ako chov ošípaných.

Image

Návod na použitie

1

Pri organizovaní hydinovej farmy je potrebné zohľadniť niekoľko dôležitých bodov. Hydinový farma môže byť registrovaná ako farma alebo spoločnosť s ručením obmedzeným. Najlepšie je organizovať výrobu v krajine a predajné miesta, naopak - v meste, na akomkoľvek trhu.

2

Usporiadajte miesto blízko domu, ktoré je vhodné na prechádzky s vtákmi, najlepšie na južnej strane lokality. V lete a na jar sa tráva stane ďalším zdrojom výživy. Kačice navyše potrebujú malý rybník - nezabudnite na to.

3

Pred nákupom mladých zvierat si najskôr vybavte miestnosť vhodnú na chov vtákov. Je vhodná akákoľvek priestranná izba - dom alebo veľká stodola. Najdôležitejšie je chrániť vtáky pred prievanom, ktoré sú mimoriadne nebezpečné pre ich zdravie. Ak sa pod domom používa stará budova, nezabudnite posilniť základy tak, aby hlodavce, mačky a psy nelezli dovnútra.

4

Jeden vták by mal mať aspoň 1 m2. V bližších podmienkach sa produkcia vajec môže výrazne znížiť.

5

Zaistite, aby teplota v dome bola optimálna pre život vtákov: pre kurčatá - nie nižšie a nie vyššie ako + 25 - 27 ° С. V lete by mal v dome pracovať čistič vzduchu alebo ventilátor. Upozorňujeme, že teplota husí by mala byť oveľa nižšia. Pokiaľ ide o inkubátor, teplota by mala byť nastaviteľná. Zdvíhajte ju pozdĺž mora mladého rastu.

6

Nakúpte kŕmidlá, misky na pitie, hniezda a inkubátory. Ak si však budete priať, všetko vybavenie sa dá urobiť vlastnými rukami, vrátane škatule na popol na kúpanie kurčiat (škatuľka naplnená popolom).

7

Postarajte sa o osvetlenie domu - v zime to bude veľmi užitočné, pretože produkcia vajec významne klesá s poklesom denných hodín. Používajte žiarivky. Poznámka - príliš jasné svetlo nie je o nič menej škodlivé ako nedostatok svetla.

8

Misky na pitie a kŕmidlá by nemali byť umiestnené priamo na zemi, je lepšie ich zosilniť v nízkej výške. Udržujte ich čisté. Slamku položte na podlahu, pretože je ľahšie čistiť podstielkou. Zásuvky umiestnite do určitej výšky a na tmavé miesto.

9

Začnite s dobytkom s 400 - 700 cieľmi. Na nákup mladých zvierat a vybavenie domu bude potrebných asi 2 000 dolárov. Ceny hydiny sa líšia v rôznych regiónoch: za jednu hus musíte zaplatiť 70 - 90 rubľov, za kačicu - 30 - 60 rubľov, za Turecko - 70 - 90 rubľov.

10

Získajte krmivo pre vtáky z tovární alebo profesionálnych fariem. V lete môžu vtáky navyše jesť pastviny. Kačice, ak existuje rybník, sa môžu živiť planktónom a hmyzom.

11

Hydinová farma okrem mäsa a vajec bude produkovať páperie, perie a podstielku. Tieto sa môžu predávať záhradníkom a záhradníkom. Na predaj podstielky však musíte mať osvedčenie o príslušnej vzorke.

12

Ak plánujete pravidelné dodávky vajec do obchodov, postarajte sa o vhodné obaly. V každom meste je tlačiarenská spoločnosť špecializujúca sa na výrobu kartónových obalov, s ktorou môžete uzavrieť dohodu o spolupráci.

Venujte pozornosť

Predtým, ako začnete obchodovať, získajte veterinárne osvedčenie o blahu hospodárstva a osvedčenie o kvalite výrobkov.

Užitočné rady

Spočiatku môžete ušetriť na práci - obsluhujte hydinovú farmu s pomocou svojej vlastnej rodiny.

hydinová farma

Odporúčaná