obchodné

Čo robiť so schváleným kapitálom po likvidácii ooo

Obsah:

Čo robiť so schváleným kapitálom po likvidácii ooo

Video: Dominion (2018) - full documentary (Official) 2024, Júl

Video: Dominion (2018) - full documentary (Official) 2024, Júl
Anonim

Po likvidácii LLC sa autorizovaný kapitál rozdelí medzi jeho účastníkov po dokončení vyrovnania s veriteľmi. Ak iný majetok spoločnosti nestačí na splatenie dlhov, potom sa schválený kapitál pridelí na splnenie záväzkov.

Image

Základné imanie spoločnosti s ručením obmedzeným je nevyhnutným aktívom, ktoré zaručuje splnenie záväzkov voči veriteľom. Počas likvidácie LLC rozhodne o osude týchto peňazí alebo majetku likvidačná komisia, to znamená osobitný orgán, ktorý vykonáva potrebné postupy pri ukončení spoločnosti. Legislatíva umožňuje dve možné možnosti nakladania so základným imaním organizácie: nasmerovať ju na plnenie záväzkov voči veriteľom spoločnosti alebo rozdelenie medzi účastníkov. Výber konkrétnej metódy závisí od súvahy spoločnosti počas jej likvidácie, dostupnosti dostatočného majetku na nezávislé splatenie všetkých pohľadávok dodávateľov, ostatných veriteľov.

Keď ide základné imanie na splatenie dlhov

Po rozhodnutí o likvidácii LLC sa vytvorí osobitný orgán, ktorý sa nazýva likvidačná komisia. Je to táto komisia, ktorá je oprávnená riešiť všetky otázky týkajúce sa majetku a základného imania spoločnosti. Po sumarizácii činnosti, stanovení všetkých záväzkov spoločnosti v čase ukončenia činnosti, sa uskutoční vyrovnanie s veriteľmi. Ak zisk spoločnosti, iné aktíva, ktoré jej patria, vrátane majetku, nepostačuje na splnenie všetkých primeraných požiadaviek, potom sa finančné prostriedky alebo nehnuteľný majetok tvoriaci schválený kapitál použijú aj na vyrovnanie s partnermi spoločnosti, ktorá je v likvidácii.

Odporúčaná