management

Ako hodnotiť web

Ako hodnotiť web

Video: Jazdenka Peugeot 508 (2010-2014) - TOPSPEED.sk 2024, Júl

Video: Jazdenka Peugeot 508 (2010-2014) - TOPSPEED.sk 2024, Júl
Anonim

Pri hodnotení stránky by ste mali venovať pozornosť jej relevantnosti k úlohe, relevantnosti textového a grafického obsahu, intuitívnemu rozhraniu, to znamená pohodlnej navigácii.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač

  • - internet

Návod na použitie

1

Analyzujte úlohu. Pri hodnotení lokality uveďte, na aký účel bol vytvorený. Možno je to stránka vizitiek akéhokoľvek podniku. Potom je pre neho dôležitá reprezentatívna funkcia. Zhodnoťte, ako sa s ňou stránka vysporiadala a či poskytuje predstavu o špecializácii spoločnosti. Ak máme pred sebou stránku, na ktorej sa nachádza internetový obchod, mala by sa hodnotiť podľa iných kritérií, ako je dostupnosť pohodlnej navigácie, možnosť platby prostredníctvom rôznych platobných systémov a kvalitný kôš tovaru. Stránka, ktorá je fotogalériou, má zmysel brať ohľad na dizajn, ako aj - rýchlosť načítania obrázkov.

2

Ohodnoťte štruktúru stránok. Sú všetky dôležité tlačidlá umiestnené v tej časti obrazovky, ktorá je viditeľná bez použitia posúvača. Skontrolujte tiež, či je prístup na stránky webu zabezpečený maximálne dvoma kliknutiami. Ak táto podmienka nie je splnená, odčítajte bod 1, ak ste s bodovým ohodnotením.

3

Znova si prečítajte všetky textové materiály. Mali by byť relevantné pre všeobecnú tému hodnoteného webu, písaného bez pravopisných, štylistických a interpunkčných chýb. Je tiež dôležité vyhodnotiť, či sú texty odstavcované a či sú vysvetlené podpoložky. Ak nie, sťažuje indexovanie vyhľadávacieho nástroja. Takže neváhajte vziať ešte jeden bod.

4

Zobraziť fotografie a ďalšie grafické prvky. Je dôležité, aby boli kvalitné, ale ľahké. Ten spomaľuje načítanie stránky, čo bude rozhodujúce pre používateľov, ktorí nemajú vysokorýchlostný internet.

5

Analyzujte web na účely vyplňovania značiek, hoci niektorí weboví dizajnéri považujú značky za atavizmus, vyhľadávacie roboty ich však stále liečia s určitou úctou. Skontrolujte kód odpadu. Niekedy sa upchá zbytočnými príkazmi, takže niektoré funkcie webu prestanú normálne fungovať.

Venujte pozornosť

Pri hodnotení lokality najskôr analyzujte úlohu, ktorá je jej priradená. V opačnom prípade je riziko nesprávnych odhadov vysoké.

Užitočné rady

Hodnotenie lokality by sa malo vykonávať čo najobjektívnejšie. Preto je lepšie vopred stanoviť kritériá.

Odporúčaná