Druhy činností

Ako otvoriť šijacie štúdio

Ako otvoriť šijacie štúdio
Anonim

Napriek množstvu hotových výrobkov v obchodoch niektorí ľudia stále uprednostňujú šitie odevov na zákazku, pretože tak získajú úplne exkluzívny produkt. Okrem toho sa ľudia s neštandardným rastom alebo postavou obracajú na služby prispôsobenia v štúdiu. Máte záujem o tento druh podnikania? Čo je potrebné urobiť, aby ste v meste otvorili svoj vlastný ateliér?

Image

Návod na použitie

1

Prvým bodom je výber miesta. Konkurencia na trhu je pomerne vysoká, takže jeho úspech bude do veľkej miery závisieť od umiestnenia vášho ateliéru. Priestory by sa mali nachádzať buď v centrálnej oblasti s vysokou premávkou, alebo vo veľkom nákupnom centre. V strede je zvyčajne veľa obchodov s tkaninami a je pohodlnejšie sa k takémuto ateliéru dostať. Pokiaľ ide o nákupné centrá, ich návštevníci sa často obracajú na vaše služby týkajúce sa oblečenia oblečenia do postavy alebo opravy výrobkov. Napríklad v nákupných strediskách často bývajú svadobné salóny módy a svadobné šaty takmer vždy vyžadujú vhodný rast.

2

Oblasť miestnosti závisí od veľkosti vašej firmy. Malé štúdio sa môže ubytovať až do 25 m2 a väčší podnik so šiciarňou bude potrebovať plochu až 70 m2. Upozorňujeme, že miestnosť sa musí rozdeliť na recepciu pre zákazníka, šatňu a šatňu.

3

Ďalším dôležitým bodom je výber personálu. Pre malé štúdio v počiatočnej fáze budete musieť najať dve krajčírky a jednu frézu. Je lepšie si najať rezačku so širokým profilom, ktorá prispôsobí pánske aj dámske oblečenie, letné, zimné oblečenie atď. Krajčírky by mali mať dostatočné skúsenosti na správne opravy odevov a šitie nových vecí. Mnoho odborníkov uprednostňuje prácu doma, takže ich budete musieť nalákať s dobrým platom. V mnohých ateliéroch mzdy za prácu v dielni - zamestnanci dostávajú určité percento z každej objednávky (od 30 do 40%).

4

Ďalšou fázou je nákup vybavenia. Ak chcete otvoriť ateliér, budete si musieť kúpiť niekoľko šijacích strojov, strihací stôl, overlock, figuríny, vešiaky, žehličku, žehliacu dosku. V prvej fáze si môžete kúpiť vybavenie domácnosti, pretože to bude lacnejšie. Profesionálne šijacie stroje vám však umožňujú vykonávať prácu efektívnejšie, navyše vám vydržia oveľa dlhšie. Nezabudnite si zaobstarať spotrebný materiál pre svoje štúdio (zipsy, gombíky, nite atď.) A nástroje na šitie (ihly, nožnice, vzory atď.).

5

A nakoniec, pre úspešnú prácu ateliéru je potrebné ho vybaviť jasným viditeľným znakom a viesť reklamnú kampaň. Informácie môžete uverejňovať na tematických stránkach, v katalógoch, v tlačených adresároch. Môžete tiež umiestniť reklamu na verande a vo verejnej doprave.

Odporúčaná