obchodné

Ako vytvoriť spoločnosť

Ako vytvoriť spoločnosť

Video: Krátkometrážny film | Je možné vytvoriť Tvorivú spoločnosť na Marse? 2024, Júl

Video: Krátkometrážny film | Je možné vytvoriť Tvorivú spoločnosť na Marse? 2024, Júl
Anonim

Robíte mydlo a predávate svoje mydlo tým, ktorí si to želajú? Chcete zorganizovať doručovaciu službu? Chcete sa stať podnikateľom? Vytvorte si vlastnú spoločnosť. Je to ťažké a často veľmi ťažké, ale len málo z nich môže priniesť toľko spokojnosti, ako prináša svoje rozvíjajúce sa podnikanie.

Image

Návod na použitie

1

Na vytvorenie spoločnosti potrebujete nápad a na nájdenie nápadu potrebujete podnikateľský prístup. Podnikateľ je človek, ktorý mnohými spôsobmi hľadá a nájde ziskové obchodné príležitosti, ako aj príležitosti na uplatnenie svojich talentov. Podnikateľský prístup nie je vrodený, získava sa v procese života a pozoruje iných ľudí. Podnikateľ si myslí, že „z dlhodobého hľadiska“: čo bude pre ľudí zaujímavé o dva roky? Okrem toho robí, čo má rád, a spravidla sa zaujíma o podnikanie.

2

Ak máte predstavu o svojej spoločnosti, môžete vypočítať, koľko peňazí budete potrebovať na jej implementáciu a koľko môžete investovať. Ak chcete implementovať nákladný nápad, musíte hľadať investora. Ak je váš kapitál o niečo menší, ako je potrebné, najskôr môžete odmietnuť niektoré menšie náklady, ale vytvoriť spoločnosť.

3

Zoberme si napríklad spoločnosť vyrábajúcu vintage šperky (bez použitia drahých kovov). Nižšie sú uvedené všetky možné náklady na vytvorenie takejto spoločnosti.

1) registrácia spoločnosti (od 7 000 do 22 000 rubľov).

2) miestnosť, v ktorej budú remeselníci sedieť (nájomné môže stáť od 30 000 rubľov mesačne za malú izbu).

3) zamestnanci (najmenej dvaja kapitáni, plat - od 25 000 rubľov).

4) webová stránka (od 30 000 rubľov).

5) reklama (od niekoľkých tisíc).

6) vybavenie miestnosti (variabilne).

7) materiály (variabilne).

4

Teraz sa porozmýšľajte o tom, čo z tohto zoznamu potrebujete, a čo je možné odložiť na neskôr. Je zrejmé, že je potrebná registrácia. Mnohí tvrdia, že daňové inšpektoráty ignorujú „tajné“ malé podniky, ale je lepšie to riskovať. Registráciu môžete ušetriť tak, že ju urobíte sami a nezveríte právnickú firmu. Hneď nepotrebujeme miestnosť, remeselníci môžu robiť dekorácie doma a priniesť ich k vám, a preto ich predáte. Stránka je určite potrebná, s predajnou stránkou, reklamou - minimálne. Týmto spôsobom môžete minúť menej na založenie spoločnosti.

5

Ak sa stále rozhodnete prilákať investora, budete musieť vypracovať podrobný podnikateľský plán. Nie ten, ktorý ste zostavili pre seba v malom súbore (alebo dokonca vo svojej hlave), ale podrobný obchodný plán, ktorý presvedčí investora, že vaša spoločnosť bude určite úspešná a bude mať zisk. V obchodnom pláne pre investora by sa mal klásť dôraz na výhodu, ktorú môže získať. Aby ste ho o tom presvedčili, musíte preukázať, aké výhody má vaša spoločnosť oproti konkurentom, ako sa budete rozvíjať a aký príjem sami očakávate.

Odporúčaná