obchodné

Čo potrebujete na otvorenie lekárne

Čo potrebujete na otvorenie lekárne

Video: Deti deťom a otvorenie prírodnej lekárne na Pribinke 2024, Júl

Video: Deti deťom a otvorenie prírodnej lekárne na Pribinke 2024, Júl
Anonim

Maloobchodný predaj liekov a lekárskeho vybavenia je značne komplikovaný vysokými požiadavkami, ktoré inšpekčné organizácie kladú farmaceutickým inštitúciám. Pri otváraní novej lekárne je preto potrebné od začiatku pamätať na všetky normy a normy, ktoré vypracovalo ministerstvo zdravotníctva.

Image

Prvá vec, ktorá začína otvorenie lekárne, je nájsť miestnosť vhodnú pre vybavenie lekárne. Nebude možné sa obmedziť na malú plochu - samotné obchodné miesto lekárne by nemalo byť menšie ako 50 - 60 metrov štvorcových a okrem toho stále potrebujete miesto na príjem a skladovanie tovaru, ako aj na sanitárne zariadenia. Okrem toho musí byť budova, v ktorej sa bude lekáreň nachádzať, napojená na všetky inžinierske siete - vodu, elektrinu, kúrenie, kanalizáciu a vetranie.

Po prenajatí alebo zakúpení miestnosti by ste ju mali stále dokončiť a prípadne ju vybaviť, prekompilovať a koordinovať projekt. Požiadavky na dokončenie lekárne sú také, aby ste mohli používať iba materiály, ktoré umožňujú pravidelné a mokré čistenie a dezinfekciu, podlaha musí byť pokrytá keramickými dlaždicami.

Priehľadné police sa zvyčajne používajú ako lekárenské vybavenie v lekárni. Niektoré lieky je potrebné uchovávať v chladničke, zatiaľ čo iné, ktoré sú zaujímavé pre potenciálnych lupičov (napríklad omamných látok) - v bezpečí. Pre zamestnancov farmaceutickej organizácie je potrebné vybaviť šatník, ktorý musí lekárni tiež dodržiavať hygienické normy a pravidlá.

Na prácu v jednej lekárni budete potrebovať certifikovaného farmaceuta, niekoľkých farmaceutov a zdravotné sestry. Lekárnik, ktorý riadi lekáreň, tvorí sortiment a organizuje prácu farmaceutov, takže pri výbere tohto špecialistu sa musí pristupovať so všetkou zodpovednosťou, dokonca môžete poveriť vyhľadávanie kvalifikovaného farmaceuta odborníkmi z náborovej agentúry.

Predtým, ako vaša lekáreň začne fungovať, musíte mať licenciu na maloobchodný predaj farmaceutických výrobkov, ako aj lekárenský pas. Ak chcete získať tieto dokumenty, lekáreň, ktorá už bola vybavená, musí byť prijatá zástupcami ministerstva zdravotníctva. Okrem toho budete musieť potvrdiť, že zamestnanci lekárne (farmaceut a farmaceut) majú potrebnú kvalifikáciu.

  • Ako otvoriť lekáreň
  • aké dokumenty sú potrebné na otvorenie lekárne

Odporúčaná