ostatné

Ako vydať súpis

Ako vydať súpis

Video: 12 užitočné tipy a život hacky pre kuchyne, z Kuchyne ARGoStav (druhé vydanie) 2024, Júl

Video: 12 užitočné tipy a život hacky pre kuchyne, z Kuchyne ARGoStav (druhé vydanie) 2024, Júl
Anonim

Zákon o inventarizácii je dokument, ktorý zostavuje v predpísanej forme inventarizačná komisia a v ktorom sa potvrdzujú skutočné zostatky hmotného majetku, hotovosť a ich súlad so záznamami v účtovných registroch. Zásoby môžu mať rôzne formy a obsah: úkon inventúry pokladnice, akt vyrovnania so zákazníkmi, akt inventúry materiálov a tovaru.

Image

Návod na použitie

1

Pri vypĺňaní zákona o súpise uveďte do formulára celé meno organizácie a jednotky, v ktorej sa audit vykonáva. Uveďte číslo dokladu a kód vašej spoločnosti. Potom napíšte názov dokumentu, napríklad „Zákon o hotovostnom súpise“ a dátum auditu.

2

Uveďte v akte o súpise prítomných členov komisie a ich pozície, ako aj základ pre audit (objednávka, objednávka, uznesenie). Potom uveďte zoznam kontrolovaných hodnôt a uveďte ich skutočnú dostupnosť v číslach a slovách. Potom napíšte počet hodnôt v súlade so záznamami v účtovných dokumentoch. V príslušných stĺpcoch uveďte výšku prebytku alebo nedostatku.

3

Ak sa skutočná prítomnosť zostatkov hmotných aktív nezhoduje so zdokumentovanými zostatkami, potom musí materiálne zodpovedná osoba vysvetliť dôvody takejto situácie v druhom liste zákona o inventári, uviesť dátum a podpis.

4

Zákon o súpise sa pripravuje dvojmo. Podpíšte ju a podpíšte všetkým členom komisie, ako aj tým, ktorí sú zodpovední za zachovanie hodnôt. Jedna kópia zákona sa odovzdá účtovnému oddeleniu, druhá kópii finančne zodpovednej osobe. Ak sa inventarizácia vykonáva v súvislosti so zmenou finančne zodpovedných osôb, musí sa tento akt urobiť trojmo. V takom prípade sa jedna kópia zákona prevedie na účtovné oddelenie, druhá na vecne zodpovednú osobu, ktorá hodnoty odovzdala, tretia na osobu, ktorá hodnoty dostala.

5

Pamätajte, že pri súpise nie sú povolené žiadne čistenie a bloty. Opravy sú možné iba s výhradou a podpisom členov komisie a finančne zodpovedných osôb. Upozorňujeme, že nie je možné vykonať inventár s neúplným zložením inventárnej provízie.

zákon o súpise

Odporúčaná