ostatné

Ako hľadať ropu z vesmíru

Obsah:

Ako hľadať ropu z vesmíru

Video: Tajomstvá / Tajemství vesmíru: 8/8 : HD : Hľadanie konca vesmíru - Dokument CZ 2024, Júl

Video: Tajomstvá / Tajemství vesmíru: 8/8 : HD : Hľadanie konca vesmíru - Dokument CZ 2024, Júl
Anonim

Olej - fosílna látka, ktorá je olejnatou horľavinou. Ložiská ropy sa nachádzajú v hĺbkach od niekoľkých desiatok metrov po 5-6 kilometrov. Teraz je ťažba ropy z vesmíru akútna

Image

Prognózy akcií

Podľa odborníkov sa zásoby ropy na Zemi v nasledujúcich 70 - 100 rokoch skončí a vedci už hľadajú alternatívu k "čiernemu zlatu". Je pravda, že medzi nimi sú aj tí, ktorí veria, že v budúcnosti bude ľudstvo schopné produkovať rovnaký olej vo vesmíre.

titán

Ak sa domnievate, že informácie získané zo sondy NASA Cassini študujúcej titán niekoľko rokov, sú v jeho črevách obrovské zásoby uhľovodíkov, ktoré sú mnohonásobne väčšie ako zemské.

Titán je jedným z najzaujímavejších vesmírnych objektov v našej slnečnej sústave. Je to 1, 5-krát mesiac a viac ako 80 percent ťažšie. Titan má, na rozdiel od väčšiny ostatných neobývaných planét a satelitov, hustú atmosféru, ktorá sa takmer výlučne skladá z dusíka. Mimochodom, zemská atmosféra je tiež 78% dusíka a príliš sa nelíši od titánu. Tlak vzduchu na satelite Saturn je opäť podobný Zemi a prekračuje ho iba 1, 5-krát.

Najdôležitejšou podobnosťou medzi Titanom a našou planétou je však prítomnosť morí, riek a jazier na jej povrchu. Je pravda, že v nich je plynný metán, ale na satelite Saturn je skutočná voda. Jeho presné množstvo nie je známe, iba je známe, že je v zmrazenom stave. Toto je vysvetlené celkom jednoducho - vzhľadom na veľkú vzdialenosť od Slnka sa teplota na povrchu titánu počas dňa značne líši a môže klesnúť až na -180 stupňov Celzia. Je potrebné poznamenať, že napriek takým teplotným rozdielom vedci považujú Titan za najvhodnejšie kozmické telo po Zemi pre existenciu života.

To všetko robí z Titanu najvhodnejšiu planétu na vytváranie vesmírnych základní a možnú budúcu kolonizáciu. Zásoby uhľovodíkov stačia stovky, ak nie tisíce rokov, ale základne vybudované hlboko pod zemou ušetria z nízkej teploty. Predpokladá sa, že už v hĺbke niekoľkých kilometrov bude teplota celkom obývateľná. Je tiež pravdepodobné, že v rovnakej hĺbke môže byť voda v kvapalnom stave. Na Titan je možné získať kyslík rovnako ako na ISS. Existuje teda dôvod domnievať sa, že v nasledujúcich stovkách rokov bude viac na jednej obývanej planéte (dokonca aj satelite) v slnečnej sústave. V budúcnosti sa Titan môže stať akýmkoľvek dodávateľom najdôležitejších prírodných zdrojov potrebných pre Zem.

Odporúčaná