Obchodné riadenie

Šťastný kupón

Šťastný kupón

Video: Cyrano z Bergeracu CZ 1955 2024, Jún

Video: Cyrano z Bergeracu CZ 1955 2024, Jún
Anonim

Propagácia so stránkou kupónu je víťazné taktické riešenie na zvýšenie efektívnosti predaja a uznania značky na trhu. Interakcia so stránkou kupónu môže byť pre spoločnosť prospešná, bez ohľadu na to, v akom štádiu jej vývoja je. V každej z týchto etáp môže usporiadanie kupónovej kampane významne pomôcť pri riešení prevádzkových, ako aj strategických úloh. Pri rozhodovaní o kupóne je potrebné uviesť postupnosť jeho realizácie.

Image

Interakcia so stránkou kupónu môže byť pre spoločnosť prospešná, bez ohľadu na to, v akej fáze jej vývoja je:

- spoločnosť vstupuje na trh prvýkrát a musí prilákať zákazníkov a zvýšiť povedomie o značke;

- spoločnosť je vo fáze rastu a má záujem o vytvorenie skupiny lojálnych zákazníkov a rozšírenie svojej zákazníckej základne;

- spoločnosť je vo fáze rozširovania a je zaujímavé uspokojiť potreby rastúcej zákazníckej základne, ktorá so sebou prináša zavedenie nových výrobkov, ktoré sú užitočné na zoznámenie sa so širokou škálou spotrebiteľov.

V každej z týchto etáp môže usporiadanie kupónovej kampane významne pomôcť pri riešení prevádzkových, ako aj strategických úloh. Pri rozhodovaní o držaní kupónu je potrebné uviesť postupnosť jeho vykonávania:

1. Výber kupónovej služby

Mali by ste určiť, ktorá z kupónových služieb vám vyhovuje. Je potrebné si uvedomiť, že v čase konania máte záujem o kompetentného a skúseného partnera, ktorý je schopný efektívne komunikovať s vašou spoločnosťou. Existuje mnoho internetových spoločností na trhu, ktoré ponúkajú tento typ služby. Prvými kupónovými službami na ruskom trhu boli klony najväčšej medzinárodnej služby Groupon (groupon.ru). Je zvláštne, že podľa spoločnosti Wharton School of Business sa na čínskom trhu v roku 2012 objavilo denne 9 falošných stránok Groupon. Stránky kupónov sú v súčasnosti zastúpené vo veľkom počte v Rusku, ale kvalita spolupráce sa bude v každom prípade líšiť. Z najznámejších možno nazvať KupiKupon, Biglion, Coupon. Groupon v súčasnosti oficiálne pracuje v Rusku, čo znamená, že ruské zastupiteľstvo pracuje podľa jednotných medzinárodných noriem. Venujte pozornosť kvalite poradenstva, ktoré vám partner ponúka: vypočítava niekoľko možností propagácie, ponúka vám najlepší možný program spolupráce z niekoľkých možných, radí vám o návrhoch, ktoré sú pre publikum najatraktívnejšie, naučí vás, ako zarobiť peniaze na kupóne, Organizuje pravidelné stretnutia pre partnerov?

2. Príprava ponuky kupónu

V počiatočnej fáze budú zamestnanci stránky kupónu určovať, ako implementovať záujmy zákazníkov a záujmy a potešenie spotrebiteľov. V závislosti od účelu akcie sa vytvorí obchodný model a vypočíta sa rentabilita projektu, určí sa veľkosť zľavy a typ akcie. V tejto fáze je dôležité vziať do úvahy všetky parametre, ktoré môžu ovplyvniť účinnosť kupónu.

Preto je určená cieľová skupina projektu, povaha akcie - môže byť zameraná na široké publikum alebo umiestnená v uzavretej VIP časti kupónového miesta a určená pre verných a bohatých účastníkov kupónovej služby. Okrem skutočných zliav, atraktívnych neštandardných služieb, jedinečných špeciálnych ponúk, ktoré sú k dispozícii iba pre majiteľov kupónov, alebo zoskupených ponúk, je možné vypracovať, keď sa na propagácii zúčastní niekoľko vzájomne prepojených komponentov z ponuky niekoľkých dodávateľov. Je to optimálne, keď v dôsledku toho zásoba prinesie zákazníkovi zásoby hmatateľné výhody a zisky a je samozrejme pre kupujúceho výhodná.

3. Stretnutie so zákazníkom, ktorý prišiel na kupón

Veľa záleží na zákazníkovi kupónovej služby. Mali by ste byť pripravení preukázať svoj záujem o klienta, aby ste zaistili jeho lojalitu a ochotu zdieľať pozitívne dojmy so svojím kruhom priateľov, ktorý často inzeruje vašu spoločnosť pre vás na sociálnych sieťach. Pomerne často, v prípade dobrej práce s klientom v štádiu kupónových služieb, zákazníci uskutočňujú ďalšie nákupy, čím zvyšujú objem vášho predaja.

Nezabudnite, že akcia prinesie prílev nových zákazníkov a tím vašich zamestnancov by s nimi mal kvalitatívne spolupracovať, vyhýbať sa akýmkoľvek krokom obmedzujúcim kupujúceho a byť pripravený informovať klienta o vhodných ponukách. Existujú situácie, keď spoločnosti nedokážu zvládnuť prílev spotrebiteľov a v dôsledku toho stratia významný podiel verných zákazníkov.

Na záver by som chcel upriamiť vašu pozornosť na skutočnosť, že úspech akcie závisí od mnohých parametrov. Ak chcete zohľadniť všetky z nich, musíte zodpovedne pristupovať k otázke výberu poskytovateľa služieb a nadviazať s ním kompetentnú interakciu. Neváhajte a opýtajte sa svojho manažéra na predchádzajúce skúsenosti spoločnosti v tejto oblasti, vrátane medzinárodných skúseností s predajom kupónov. Nechajte ich, aby vám povedali o úspešných prípadoch a o tom, čo by ste nikdy nemali robiť, aby ste ničili akciu. Nezabudnite, že vaša časť bude vyžadovať určité kroky, aby mohla uspieť. Veľa šťastia na ceste!

Odporúčaná