Obchodné riadenie

Ako predať svoj vynález

Ako predať svoj vynález

Video: Ako predávať viac bez vynaloženia väčšej námahy 2024, Júl

Video: Ako predávať viac bez vynaloženia väčšej námahy 2024, Júl
Anonim

Ponorka a mobilná komunikácia sa zdali iba výplodom fantázie spisovateľov. Dnes je to známa realita, bez ktorej si moderný svet nedokážeme predstaviť. Dobrým nápadom nie je len dar ľudstvu, ale aj cenná komodita.

Image

Budete potrebovať

Nápad alebo vynález, ako aj najmenej malé množstvo peňazí

Návod na použitie

1

Patentovanie. Prvým krokom je zameranie sa na získanie patentu. Toto je titul ochrany, ktorý sa vydáva pre vynález a potvrdzuje výlučné právo jeho majiteľa používať patent na vynález počas doby jeho platnosti.

Toto právo bude stáť vynálezcu najmenej 3 000 rubľov. Tento nápad však prechádza do jeho vlastníctva na dve desaťročia, t. po úspešnej realizácii projektu počas tohto obdobia bude majiteľ patentu schopný získať dividendy zo svojho vynálezu

Získanie patentu je nevyhnutnou podmienkou. Poličky Ruskej patentovej a ochrannej známky, ktoré zaberajú 200 metrov chodbu, však uchovávajú tisíce priečinkov s nápadmi a vývojom. Medzitým podľa štatistík dostane lístok na život iba jeden zo sto vynálezov.

2

Čo robiť ďalej? Rovnako ako v ruskej rozprávke, existujú tri spôsoby: Prvou možnosťou je získať odpočty za využívanie duševného vlastníctva. Ak sa patentovaný produkt bude vyrábať a predávať, vynálezca dostane určité percento - „licenčné poplatky“.

Druhou možnosťou je uviesť túto myšlienku do rúk vášho vlastného podnikania. V modernej ruskej realite je to najťažší spôsob. Dôstojný počiatočný kapitál je nevyhnutný a vyhliadky sú veľmi vágne.

A nakoniec, tretím riešením je predaj práv na túto myšlienku, t. patent. Po získaní poplatku vynálezca stráca právo na doživotné dividendy a zbavuje sa všetkých druhov rizík.

3

Patent môžete predať vlastným úsilím. Internet sa v tomto úsilí stane spoľahlivým spojencom.

Začnite vytvorením webovej stránky alebo blogu. Roztočením webovej stránky venovanej preferenciám alebo nápadom je omnoho ľahšie prilákať spoločnosti zaujímajúce sa o inovácie. Aby potenciálni kupujúci neprešli, neváhajte a nechajte odkaz na blog na špecializovaných fórach a weboch.

Pomocou služieb môžete umiestniť bezplatné reklamy, ktoré fungujú pri nákupe a predaji duševných zdrojov. Tieto stránky sú zvyčajne databázou nápadov pre nové produkty a sú vybavené pohodlným vyhľadávacím systémom pre zákazníkov.

A nakoniec sa môžete uchýliť k službám patentových maklérov. Poskytnú odbornú pomoc pri príprave dokumentov, vypracovaní stratégie predaja pre nápad a pri hľadaní kupujúceho. Niektoré stránky, ktoré ponúkajú služby tohto druhu, sú zapojené do

predaj duševného vlastníctva prostredníctvom aukcie.

Odporúčaná