ostatné

Aké výhodné je otvoriť spoločnosť LLC

Aké výhodné je otvoriť spoločnosť LLC

Video: Tvorivá spoločnosť zjednocuje všetkých 2024, Júl

Video: Tvorivá spoločnosť zjednocuje všetkých 2024, Júl
Anonim

Keď začnete podnikať, keď ste sa rozhodli pre oblasť svojho podnikania a načrtli hlavné ustanovenia podnikateľského plánu, môžete naraziť na dilemu, v akej právnej forme je výhodnejšie ho uplatniť? LLC - spoločnosť s ručením obmedzeným alebo prípadne jednotlivec alebo skôr BPOUL - podnikateľ bez právnickej osoby?

Image

Návod na použitie

1

V prvej fáze sa k tejto otázke priblížime z legislatívnej stránky. Existujú nejaké rozdiely v právnej zodpovednosti spoločností LLC a PBUL? Podľa súčasných zákonov Ruskej federácie majú všetky podnikateľské subjekty pred nimi rovnaké práva. Aká je hlavná výhoda registrácie vašej firmy vo forme spoločnosti LLC? Vezmime si napríklad LLC, ktorej zakladateľom je jedna osoba, je tiež jeho vodcom.

2

Najvýznamnejším plusom v smere LLC v porovnaní s PBUL je stupeň zodpovednosti veriteľa. Ak je jednotlivec podnikateľ, ako každý iný občan našej krajiny, podľa čl. 24 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie zodpovedá veriteľom s majetkom, ktorý vlastní - obchodným aj osobným. Pokiaľ ide o LLC, pri jej zakladaní zakladatelia prispievajú do základného imania, ktorého minimálna výška je 10 000 rubľov. V dôsledku toho nie sú zakladatelia plne verení veriteľom. V prípade bankrotu podniku v súlade s čl. 87 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie, s nedostatkom majetku a finančných prostriedkov na splatenie dlhových záväzkov, musia zriaďovatelia zaplatiť iba týchto desaťtisíc.

3

Sloboda výberu v mieste registrácie štátu je jednou z výhod spoločnosti OOO. Ak je individuálny podnikateľ registrovaný výlučne v mieste registrácie jeho vlastníka, spoločnosť LLC môže byť registrovaná v mieste svojej kancelárie alebo priamo vo výrobe. Spoločnosť LLC tak môže mať registrované pobočky v iných mestách.

4

Ďalším plusom v existencii spoločnosti LLC môžu byť významné prestížne čísla. Musíte uznať, že LLC Pavlov a K sú oveľa lepšie počuť, a nie Pavlov A.B. Ak plánujete v budúcnosti vytvoriť obchodovateľný a rozpoznateľný obraz svojej spoločnosti, mali by ste o tom tiež premýšľať.

5

A teraz o číslach. Suma, ktorú musíte dnes minúť na registráciu IP, je 800 rubľov a pri vytvorení LLC to bude stáť 4 000. Aký veľký je rozdiel pre každého, ale ak ste skutočný podnikateľ, chápete, že je dôležité, aby ste primerane investovať, berúc do úvahy možné riziká a vyhliadky.

Venujte pozornosť

Keď už hovoríme o výhodách, nemožno hovoriť len o existujúcich nevýhodách. V prvom rade ide o daňové otázky. Ak sa vykazovanie IP obmedzuje na prípravu a podávanie daňových priznaní, LLC musí tiež viesť účtovné záznamy a predkladať správy štatistickým úradom. Teraz si povedzme o daniach: v LLC sa k tradičným daniam plateným pre širokú verejnosť pripočítavajú okrem tradičných daní z príjmu fyzických osôb aj DPH, UST, príspevky do dôchodkového fondu, dane z majetku, majetku a príspevky na poistenie do Fondu sociálneho poistenia.

Východiskom z tejto situácie môže byť zjednodušený daňový systém, ktorý umožní LLC, aby nevedla účtovníctvo, nepredávala štatistické správy a výrazne znížila svoj objem správ daňovým úradom.

Súvisiaci článok

Ako vytvoriť zoznam účastníkov spoločnosti s ručením obmedzeným

Ako dosiahnuť vyššiu ziskovosť podnikania: LLC alebo súkromný podnikateľ

Odporúčaná