ostatné

10 úžasných faktov o spoločnosti Apple

Obsah:

10 úžasných faktov o spoločnosti Apple

Video: How great leaders inspire action | Simon Sinek 2024, Júl

Video: How great leaders inspire action | Simon Sinek 2024, Júl
Anonim

IPhone je v modernom svete veľmi populárny. Tajomstvo úspechu je nielen v kvalite a vyspelých technológiách, ale aj v imidži spoločnosti. Je obklopený mýtmi, ale mnohé fakty sú prekvapivejšie ako akékoľvek vymyslenia.

Image

Fakty o vzniku a histórii spoločnosti

Každý pozná logo Apple - pokousané jablko vedomostí. V skutočnosti prvý nebol vôbec toto farebné jablko. Pôvodným symbolom bol Izák Newton, ktorý sedí pod stromom - odkaz na legendu o objavení sily univerzálnej gravitácie Sira Izáka. Toto logo namaľoval jeden z troch zakladateľov spoločnosti Apple Ronald Wayne. Na úsvite spoločnosti Wayne opätovne predal svoje akcie Steve Jobsovi a Steve Wozniakovi za pouhých 800 dolárov. Teraz majú hodnotu bohatstva - 22 miliárd dolárov.

Logo bolo zamietnuté, pretože sa ukázalo byť príliš podrobné. V komprimovanej podobe to na produktoch spoločnosti vyzeralo veľmi zle. V roku 1976 ho nahradilo známe dúhové jablko, ktorého autorom je Rob Yanof. V roku 1998 bol nahradený monochromatickou možnosťou.

Prvé objednávky pre Apple I sa zbierali s peniazmi získanými z predaja Steve Jobs van a technickej kalkulačky, ktorá v tej dobe stála až 500 dolárov.

Dokonca aj potom, Apple som nebol lacný. Vzhľadom na infláciu, pokiaľ ide o súčasné ceny, bude prvý počítač drahší ako moderné profesionály MacBook. Konkrétna cena tohto počítača je 666 dolárov a 66 centov. Wozniak mal rád opakovanie čísel, takže zaokrúhlil nahor 667 dolárov na 666, 66.

Odporúčaná